Ion Tăbârţă: Formarea blocurilor de stânga ar trebui să pună pe gânduri partidele de dreapta, în special PAS

Ion Tăbârţă, expert la IDIS „Viitorul” din R. Moldova
Ion Tăbârţă, expert la IDIS „Viitorul” din R. Moldova (facebook.com/V. Atanasov)

Ceea ce se întâmplă pe flancul de stânga ar trebui să le dea de gândit partidelor de dreapta, în special Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), consideră comentatorul politic Ion Tăbârţă. Declaraţiile acestuia au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora de vârf”, de la Radio Chişinău, şi s-au referit la coalizarea socialiştilor şi comuniştilor în cadrul unui bloc electoral, formarea blocului „Renato Usatîi” şi la Partidul Şor, care se situează tot pe stânga.

Mai mult decât atât, Tăbârţă a ţinut să puncteze că PAS s-ar putea pomeni în opoziţie după alegerile parlamentare anticipate din 11 iunie curent, chiar dacă va acumula un scor bun.

„Tare nu aş fi vrut să avem o situaţie de genul că în viitorul Parlament vom avea PAS pe primul loc, iar pe locurile 2, 3, 4 să avem reprezentanţii acestor actori electorali, şi anume: PSRM-PCRM, Usatîi şi Şor. Şi atunci, PAS se poate pomeni în opoziţie. Care va fi rostul şi utilitatea pentru Republica Moldova, pentru reformarea şi modernizarea ei, dacă un partid de dreapta va acumula cel mai mare scor, însă va ajunge în opoziţie?

De aceea, cred că acum PAS este obligat, pe lângă scorul electoral pe care îl va acumula, şi cel mai probabil va fi unul destul de bun sau foarte bun, însă PAS trebuie să se gândească şi la restul actorilor de dreapta, care ar putea să-i asigure dreptei pro-europene o majoritate după alegerile parlamentare”, a declarat Ion Tăbârţă.

Partidul Socialiştilor (PSRM) condus de Igor Dodon, împreună cu Partidul Comuniştilor (PCRM), în frunte cu Vladimir Voronin, au semnat miercuri, 12 mai, documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM şi PCRM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe