Guvernul britanic îşi reconfirmă sprijinul pentru agenda de reforme şi lupta anticorupţie a Maiei Sandu

Maia Sandu, intrevedere cu Wendy Morton
Maia Sandu, intrevedere cu Wendy Morton (presedinte.md)

Ministrul pentru Vecinătatea Europeană în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii, Wendy Morton, care se află într-o vizită oficială la Chişinău, a reconfirmat sprijinul Guvernului britanic pentru agenda de reforme şi demersul de luptă anticorupţie ale preşedintelui Maia Sandu, încurajând consolidarea şi intensificarea legăturilor politice, economice şi de securitate dintre ambele ţări.

În cadrul unei întrevederi cu Wendy Morton, şefa statului a mulţumit guvernului britanic pentru sprijinul generos oferit în combaterea efectelor pandemiei - contribuţia pentru asigurarea cu vaccin a R. Moldova în cadrul platformei COVAX şi asigurarea sistemului medical cu echipamente de protecţie şi utilaje medicale pentru tratarea pacienţilor de Covid.

De asemenea, preşedintele Maia Sandu şi ministrul Wendy Morton au discutat, miercuri, despre evoluţia relaţiilor bilaterale în contextul post-Brexit, situaţia din regiune, dar şi procesul de recuperare a banilor scoşi ilegal din R. Moldova.

„Am decis, împreună, ca resursele financiare confiscate de la cetăţeanul Luca Filat în sumă de 458 de mii de lire sterline, echivalentul a aproape 11,5 milioane de lei să fie redirecţionate către Agenţia Naţională de Asistenţă Socială din Moldova, pentru finanţarea serviciului social de asistent personal pentru persoanele cu dizabilităţi severe”, a adăugat şefa statului.

Totodată, Maia Sandu a salutat decizia guvernului britanic de a sprijini un proiect de consultanţă anticorupţie pe lângă Preşedinţie.

„Experţii contractaţi în cadrul acestui proiect vor oferi asistenţă tehnică pentru realizarea mandatului meu în domeniul anticorupţie şi reforma justiţiei, reforme cerute de aproape un milion de cetăţeni la alegerile prezidenţiale de anul trecut.

Cu sprijinul partenerilor de dezvoltare ai ţării noastre, vom continua lupta cu fenomenul corupţiei şi vom construi o justiţie corectă, independentă, în care oamenii pot avea încredere. Mulţumesc frumos guvernului britanic pentru sprijinirea agendei noastre de reforme anticorupţie”, a declarat Maia Sandu, subliniind că restabilirea prezenţei R. Moldova pe arena internaţională este prioritatea politicii sale externe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe