Unde-i lege nu-i tocmeală? ANAF şi reprezentanţii Guvernului la discuţii cu trustul Intact - Surse

Reprezentanţii ANAF şi ai Guvernului vor purta vineri discuţii cu reprezentanţii trustului ce deţine Antenele. Discuţiile au loc sub presiunea protestului convocat, pentru astăzi la ora 15, de Antene.
Intact Media Group, sediul Antena
Intact Media Group, sediul Antena (Epoch Times România)

Reprezentanţii Trustului Intact se vor întâlni vineri cu şefii ANAF şi oficiali din Ministerul Finanţelor, relatează Hotnews citând surse informate despre întâlnire.

Întrevederea, programată să se desfăşoare începând cu ora 12 la sediul ANAF are loc pe fundalul uriaşului scandal stârnit de realizatorii Antenelor nemulţumiţi de decizia fiscului de a-i evacua din sediul confiscat în urmă cu un an şi jumătate de stat, în vederea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul ICA.

Potrivit sursei citate, la discuţii va participa preşedintele interimar al ANAF, Daniel Diaconescu, reprezentanţi ai Antenelor şi oficiali din Ministerul Finanţelor, conduşi probabil de şeful cabinetului ministrului, Vlad Voiculescu.

Întâlnirea a fost cerută de reprezentanţi ai trustului Intact, au mai declarat sursele citate.

Mai amintim că Antenele au convocat astăzi, în ziua întâlnirii cu autorităţile, o "plimbare" în Piaţa Constituţiei, cu alte cuvinte un protest menit să "sensibilizeze" opinia publică faţă de evacuarea televiziunilor şi să pună presiune pe autorităţi.

Evenimentul a fost denumit „Libertatea presei în pericol”, deşi nici ANAF nici alte autorităţi ale statului nu au interzis funcţionarea Antenelor nici n-au încercat să intervină în politica editorială, ci doar au cerut evacuarea clădirilor care acum aparţin statului. De altfel, realizatorii Antenelor au fost acuzaţi de membrul CNA Valentin Jucan, că s-au pretat la "dezinformare şi şantaj" pentru modul în care a manipulat opinia publică în legătură cu evacuarea din clădirea unde funcţionează. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Reamintim că în august 2014 fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase ICA. La momentul respectiv, instanţa a dispus şi confiscare sediului Antenei 3, clădirii-turn din Băneasa şi a mai multor terenuri, în vederea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro din acest dosar.

De atunci, cei de la ANAF nu au fost în stare să recupereze decât 1 la sută din prejudiciul de 60 de milioane de euro provocat de mogulul Antenelor. În tot acest timp, Voiculescu şi televiziunile sale au deschis o sumedenie de procese în instanţele civile prin care au încercat să blocheze procesul de recuperare.

Şi acestea nu au fost singurele impedimente. Se pare că au existat şi probleme cu iz penal. Acum puţin timp, procurorii DNA s-au autosesizat în legătură cu neexecutarea sentinţei de recuperare a uriaşului prejudiciu din dosarul ICA.

Decizia ANAF de a da un ultimatum de 5 zile celor de la Antene vine la scurt timp după ce şeful ANAF Gelu Diaconu a fost demis, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne