Poziţionarea lui Iohannis în scandalul evacuării Antenei 3 stârneşte valuri de critici: "Sunteţi toţi o mare FAMIGLIA!"

Comentariile preşedintelui faţă de acţiunea întreprinsă de ANAF pentru evacuarea Antenei 3, în vederea recuperării prejudiciului de zeci de milioane de euro cauzat de fondatorul postului a stârnit nemulţumirea românilor.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Pagina de Facebook a preşedintelui Iohannis s-a umplut de critici după ce preşedinte a criticat catalogat drept "heirupistă" intervenţia ANAF pentru evacuarea din sediu a Antenelor în vederea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul ICA.

Întrebat miercuri de un reporter Antena 3 despre acţiunea ANAF în cazul postului, Iohannis a replicat: "Eu cred că aţi ajuns într-o situaţie neplăcută şi inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabil"

Răspunsul şefului statului a stârnit valuri de comentarii, multe dintre ele din partea jurnaliştilor. De asemenea, potrivit evz.ro, în jur de 5000 de persoane şi-au retras like-urile de pe pagina preşedintelui.

Redăm câteva dintre reacţiile la poziţionarea preşedintelui în problema evacuării Antenei 3, post cărăui, reamintim, nu i se suspendă dreptul de a emite ci doar i se cere să respecte o hotărâre judecătorească:

Generaţia „Feisbuc” & Diaspora Românească: Când v-am ales, ne-aţi spus: schimbăm modul de a face politică în România. Astăzi, luaţi apărarea Antenelor, declarând că ANAF nu a procedat bine, când de fapt a vrut să execute o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Pe ce drum o luaţi, domnule Preşedinte?

Cosmin Codau - Herr Präsident, azi aţi dat-o în bară, rău de tot. Ganz falsch gemacht! Suport pentru Varan şi Antene, hâi? Aplicarea legii se cheamă pt dvs, în calitate de preşedinte al României, heirupism? La doi ani după o sentinţă judecătorească definitivă, doi ani în care nimeni n-a îndrăznit să pună în aplicare acea sentinţă? Eu unul m-am lămurit şi cu dvs. Şi partea proastă e că aveam mari aşteptări. Dar nu-i bai, din partea mea puteţi să va votaţi între voi, oricum sunteţi toţi o mare FAMIGLIA.

Adrian Mihaltianu: Sunteţi o ruşine pentru toţi cei care v-au votat. Astăzi aţi arătat că nu daţi doi lei pe respectarea legii, atunci când interesele de politician v-o dictează. Veţi rămâne în istorie, din păcate, drept un preşedinte chiar mai neînsemnat decât Emil Constantinescu.

Jenant. Dar măcar v-aţi dat arama pe faţă. E bine să ştim exact cât de adâncă este mizeria.>

Augustin Ofiteru: Să vă fie ruşine, domnule Iohannis! Sunteţi în continuare un produs al mediului politic în care v-aţi afirmat de la început.

Nicu Teodorescu: Domnule Klaus Iohannis. Am stat la coadă la Londra 8 ore ca să vă votez. După declaraţia dvs. de astăzi despre Antena 3, aş mai sta la coadă 8 ore ca să NU vă mai votez. Ar trebui să vă fie ruşine, dar m-aş mira.

Cezarina Mironica: Dacă v-am susţinut zi şi noapte, acum îmi pare rău! Vă rog să va reveniţi, sunteţi jalnic ... Cum adică să nu se aplice legea??? Păi dacă e aşa, să nu mai dau nici eu banii datoraţi la stat că mă scoateţi dvs din impas nu??/ RUSINE SA VA FIE! V-aţi lins pe bot de al doilea mandat! Good bye, auviderzain sau cum s-o mai zice în săseasca dvs! Sunteţi la fel ca ei! !

Ionescu Alexa: Domnule Iohannis nu sunteţi nici capabil, nici pregătit profesional din moment ce nu înţelegeţi mecanismele democraţiei şi separaţia puterilor în stat, nu cunoaşteţi Constituţia care spune că sunteţi garantul instituţiilor statului, nu aveţi nici viziune atâta timp cât consideraţi că e prea devreme să ne punem problema unirii cu Republica Moldova şi nici integru nu sunteţi fiindcă continuaţi să luaţi banii de chirie pe o casă care nu vă mai aparţine. Aşa că vă rog în calitate de cetăţean să vă daţi lecţii singur sau să vă luaţi meditatori că deja sunteţi corigent, ca să păstrăm un limbaj cu care sunteţi familiarizat. Şi nu în ultimul rând, aţi spus că libertatea de exprimare e sfântă pentru antenele lui Felix, dar pentru noi Legea Defăimării a lui Dragnea e perfectă, probabil fiindcă aţi tăcut mâlc.

Oana Gheorghiu: Azi aţi dat o palmă tuturor celor care, în ciuda campaniei denigratoare pe care A3 vi-o făcea, s-au mobilizat să vă aducă în fruntea ţării. Azi aţi dat o palmă statului de drept şi v-aţi amestecat în punerea în executare a unei hotărâri judecătoreşti, azi este ziua în care aţi pierdut definitiv respectul celor care au crezut că sunteţi preşedintele unei Românii a bunului simţ!

Evacuarea Antenelor

ANAF a notificat luni posturile Antena 3 şi Antena 1 să evacueze sediul din şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în termen de cinci zile lucrătoare, în bază unei sentinţe definitive din august 2014 în dosarul ICA - dosar în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Încă de atunci s-a decis ca Sediul Antenei 3, clădirea-turn din Băneasa şi mai multe terenuri să fie confiscate.

În tot acest timp, cei de la ANAF nu au fost în stare să recupereze decât 1 la sută din prejudiciul de 60 de milioane de euro provocat de mogulul Antenelor. Voiculescu şi televiziunile sale nu au stat degeaba - au deschis o sumedenie de procese în instanţele civile prin care au încercat să blocheze procesul de recuperare.

Şi acestea nu au fost singurele impedimente. Se pare că au existat şi probleme cu iz penal. Acum puţin timp, procurorii DNA s-au autosesizat în legătură cu neexecutarea sentinţei de recuperare a uriaşului prejudiciu din dosarul ICA.

Decizia ANAF de a da un ultimatum de 5 zile celor de la Antene vine la scurt timp după ce şeful ANAF Gelu Diaconu a fost demis, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat.

Acţiunea celor de la ANAF a fost prezentată publicului de Antene ca un atentat la adresa libertăţii de exprimare, idee preluată cu repeziciune de politicieni precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu.

Practic nimeni nu poate să îi dea afară pe cei de la Antene din sediu în 5 zile, pentru executarea silită fiind necesară o hotărâre judecătorească, iar acest demers ia timp, lucru punctat astăzi şi de premierul Dacian Cioloş.

"Trustul Intact are 2 sau 3 studiouri la Romexpo, de unde nu îi evacuează nimeni, are închiriat Teatrul Excelsior, de unde nu îi evacuează nimeni, cu toate echipamentele pentru transmisiuni în direct pe care nu le ia nimeni, deci cred că suntem într-o farsă care pune sub semnul întrebării obligativitatea punerii în aplicare a unei hotărâri definitive a Justiţiei", declara, cu o zi în urmă, fostul preşedinte Traian Băsescu, a cărui (anti)relaţie cu Antenele lui Voiculescu este de notorietate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne