Un tânăr din Rusia ia ostatici o clasă întreagă de elevi şi omoară doi oameni

Forţe de ordine din Rusia
Forţe de ordine din Rusia (Alexander Hassenstein / Getty Images)
Andrei Pricopie
03.02.2014

Un elev de la un liceu din Moscova a împuşcat şi ucis doi oameni şi pentru scurt timp a luat o întreagă clasă de elevi ostateci, au informat luni autorităţile ruse, potrivit CNN.

Atacatorul i-a luat ostatici pe cei 20 de elevi, colegi de-ai săi, şi pe profesorul lor care se aflau în timpul unei ore de biologie. Tânărul ar fi un elev din clasele superioare de la Şcoala nr. 263 din periferia de nord a Moscovei, a declarat Comitetul de Investigaţii al Rusiei.

Incidentul a avut loc în jurul prânzului, ora locală, când elevul a intrat în şcoală cu o puşcă. Un ofiţer de profesor şi de poliţie au fost ucişi.

"În drum spre clasă, atacatorul l-a rănit pe unul dintre profesorii care a murit mai târziu. Ofiţerii de poliţie au sosit la şcoală. Când au intrat în clădire, atacatorul a deschis focul şi l-a rănit pe unul şi l-a ucis pe altul", a informat Comitetul, agenţia de informaţii federală din Rusia.

Toţi ostaticii au fost eliberaţi şi atacatorul a fost dezarmat şi reţinut de forţele de ordine, a adăugat instituţia.

Atacatorul nu făcuse nicio revendicare.

Incidentul vine în timp ce Rusia se pregăteşte pentru a găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă, care urmează să înceapă în această săptămâna la Soci.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor