Un oraş italian se confruntă cu un număr „scăpat de sub control” de cazuri de febră dengue

. (Captură Foto)
Redacţia
03.10.2024

Oamenii de ştiinţă italieni trag un semnal de alarmă cu privire la creşterea numărului de cazuri de febră dengue în regiunea Marche din centrul ţării, deoarece temperaturile ridicate au favorizat răspândirea virusului, relatează Reuters.

Boala, cunoscută şi sub numele de „febra oaselor rupte” din cauza severităţii durerilor şi spasmelor resimţite de unii pacienţi, este transmisă de anumite tipuri de ţânţari.

Ea provoacă milioane de infecţii în fiecare an şi zeci de mii de decese în Asia şi America Latină. De asemenea, se răspândeşte în sudul Europei, Italia înregistrând 500 de cazuri până în prezent în acest an, potrivit Institutului Naţional de Sănătate.

Un grup de infecţii în micul oraş Fano a înregistrat peste 100 de cazuri confirmate de la jumătatea lunii august, dintre care 35 au necesitat spitalizare, au declarat autorităţile, adăugând că alte 10 cazuri suspecte aşteaptă confirmarea.

Marea regiune nordică Lombardia, din jurul oraşului Milano, a fost cea mai afectată din Italia anul trecut, cu mai puţin de 80 de cazuri.

Ţara nu a înregistrat niciun deces în acest an, dar medicii sunt îngrijoraţi că situaţia ar putea fi mai gravă decât pare, multe cazuri asimptomatice nefiind raportate.

„Situaţia a scăpat de sub control, infecţiile sunt cel puţin duble (faţă de cele raportate oficial). Să sperăm că iarna va veni curând”, a postat pe Facebook Roberto Burioni, profesor de virusologie la Universitatea San Raffaele din Milano.

Oamenii de ştiinţă încă încearcă să înţeleagă de ce Fano, un oraş cu 60.000 de locuitori de pe coasta Adriaticii, ar fi trebuit să fie atât de grav afectat.

„Din fericire, zona de infecţie este foarte mică, deoarece ţânţarii au o deplasare limitată la 200 de metri”, a declarat Flavia Riccardo, manager de cercetare la Departamentul de boli infecţioase al Institutului Naţional de Sănătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor