Un grup de studenţi germani învaţă la Chişinău limba română

Un grup de studenţi din Germania studiază, la Chişinău, limba română în cadrul şcolii de vară "Multiculturalitate, minorităţi, mobilitate".
Steagul Germaniei (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Tatiana Chiriac
23.08.2013

Un grup de studenţi din Germania studiază, la Chişinău, limba română în cadrul şcolii de vară "Multiculturalitate, minorităţi, mobilitate". Şcoala de vară este organizată de Moldova-Institut Leipzig împreună cu Facultatea de Istorie şi Filozofie de la Universitatea de Stat din Moldova şi în colaborare cu Serviciul German de Schimb Academic (DAAD).

În cadrul inaugurării cursurilor de studiere a limbi române, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, s-a adresat studenţilor în limba germană. El le-a urat succes şi le-a povestit studenţilor germani despre situaţia politică din Moldova şi scopurile europene ale statului. De asemenea, la ceremonia de inaugurare a cursurilor a participat şi Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer, vicepreşedintele Moldova-Institut Leipzig, profesor DAAD Sophia Bellmann şi prorectorul Universităţii de Stat din Moldova, Nicolae Sadovei. Oaspeţii de la facultăţile de istorie, jurnalism, sociologie au fost repartizaţi în două grupuri - cei care nu cunosc niciun cuvânt în limba română şi cei care au reuşit să înveţe câte ceva.

Pe parcursul a trei săptămâni - până pe 12 septembrie, studenţii vor studia limba română câte două ore pe zi. De asemenea, ei au planificate întrevederi cu reprezentanţii instituţiilor statului şi societăţii civile care le vor vorbi despre diferite aspecte ale istoriei, situaţiei politice şi sociale, de asemenea, studenţilor li se va vorbi despre reformele instituţionale realizate în Moldova. Profesorul Violeta Crudu a comunicat că deja a făcut cunoştinţă cu studenţii săi şi este convinsă că ei vor învăţa limba română. "Studenţii ştiu că Moldova este o ţară săracă. Ei vor să vadă cum oamenii se descurcă aici", a spus ea.

Susţinerea financiară a şcolii de vară, care se desfăşoară la Chişinău pentru al cincilea an consecutiv, este acordată din partea Ministerului Federal al Educaţiei şi Cercetării din Germania, precizează InfoTag.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor