Un dezvoltator chinez furios rupe picioarele unui oficial comunist

.
. (China Photos/Getty Image)

În disputele teritoriale din China, cad de obicei victime agricultorii şi nu oficialii guvernamentali, dar ceea ce s-a întâmplat în Guilin, provincia Guangxi în ianuarie 2016 pare să fie o excepţie de la regulă.

La data de 18 ianuarie, Qin, un membru al Partidului Comunist şi liderul local al Biroului de Dezvoltare Urbană şi al Locuinţelor, a fost atacat din spate de un bărbat de vârstă mijlocie înarmat cu o bară de fier. Bărbatul l-a lovit pe Qin peste picioare, fracturându-i ambele fibule.

La data de 29 februarie, site-ul de ştiri locale Guilin Life a raportat că Jiang, şeful unei companii de dezvoltare de locuinţe în provincia Xing'an, a plătit o sumă de bani pentru agresarea fizică a lui Qin.

Conform interogatoriului, Jiang a recunoscut că atacul a fost motivat de eşecul proiectului său care urmează să fie aprobat de autorităţi. El l-a angajat pe Yao pentru a-i "da o lecţie lui Qin", după care Yao a pasat atacul unui alt bărbat numit Chen, care a comis fapta. Cei trei se află acum în detenţie.

Potrivit raportului, ranchiuna lui Jiang este neîntemeiată, deoarece decizia de a interzice proiectul său a fost analizată în colectivul Biroului de Dezvoltare Urbană şi al Locuinţelor, neavând prea mult de a face cu Qin personal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe