Un caiet cu desene inedite de Vincent Van Gogh va fi publicat în noiembrie 2016

Lucrare a pictorului olandez Vincent van Gogh
Lucrare a pictorului olandez Vincent van Gogh (Picgifs.com)

Un caiet cu desene nepublicate de pictorul olandez Vincent Van Gogh (1853-1890) a fost găsit recent şi conţinutul său va fi publicat simultan în mai multe ţări, în noiembrie, a anunţat publicaţia franceză Le Seuil.

"Acest caiet a fost văzut numai de proprietarii săi, de mine şi de editor", a mărturisit AFP Bernard Comment, responsabil cu publicarea lucrării, intitulată "Vincent Van Gogh, Ceaţa din Arles, caietul recuperat." „Este uimitor, genial", a adăugat el. Autenticitatea acestor desene a fost bine stabilită, caietul fiind proprietatea unui particular.

Bernard Comment a precizat că ştia de existenţa acestui caiet „de mai puţin de un an”. „Caietul conţine un număr semnificativ de desene, mai mult de o duzină”, a afirmat Bernard.

Cartea va fi publicată simultan în noiembrie 2016, în mai multe ţări, printre care Franţa, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Olanda şi Japonia.

"Editions du Seuil anunţă publicarea unui set de desene nepublicate de Vincent Van Gogh, în noiembrie", afirmă editorul într-un comunicat.

Editorialul arată că vor fi dezvăluite mai multe lucruri "la conferinţa de presă mondială", care va avea loc la Paris, la mijlocul lunii noiembrie 2016, iar cartea va fi pusă în vânzare imediat după conferinţa de presă.

La întrebările în legătură cu descoperirea acestui caiet inedit al pictorului olandez Van Gogh, Muzeul Van Gogh din Amsterdam şi Muzeul de Orsay din Paris nu au dat nicio declaraţie pentru moment. Pictorul, mort în iulie 1890 la 39 de ani, este unul dintre artiştii cel mai cotaţi la licitaţii la ora actuală. Lucrările sale sunt expuse în principalele muzee din lume.

„ Portretul doctorului Gachet ” (1890) a ajuns la cifra de 82,5 milioane de $ în timpul unei vânzări la casa de licitaţie Christie's în anul 1990. În mai 2015 una, dintre lucrările sale „Plimbare la Alyscamps din oraşul francez Arles” s-a licitat pentru 66 de milioane de $ în New York. Vorbind de desene se cunosc o mie de desene ale artistului, născut la 30 martie 1853 în localitatea olandeză Zundert.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură