Un vis în mijlocul Mării Baltice: Insula Rügen

Insula Rügen
Insula Rügen (Epoch Times)

În insula Rügen, cea mai mare insulă a Germaniei, ce are 926 km, imaginaţia unui turist poate deveni realitate: plaje infinite la Marea Baltică, o natură intactă şi staţiuni balneare de lux. Un vis în mijlocul Mării Baltice.

Situată pe coasta Mării Baltice, insula Rügen era o destinaţie turistică foarte populară a landului Mecklemburg-Pomerania Inferioară. În secolul al XIX-lea insula reprezenta una dintre staţiunile favorite ale nobilimii, găzduind apoi personalităţi precum Einstein, Tomas Mann, Bismarck care au ştiut să se bucure de frumuseţile acesteia şi de staţiunile balneare din Binz şi Sellin. În acea perioadă, acestea ilustrau cel mai pur lux, iar acum ele transmit farmecul nostalgic al staţiunilor cu ale sale hoteluri de lux. Putem experimenta nostalgia acelor vremuri cu Rasende Roland, un trenuleţ de drum scurt cu locomotivă cu aburi şi ecartament îngust, vechi de 100 de ani şi care transportă turiştii la fiecare staţiune balneară a insulei cu o viteză de 30 km pe oră.

Cu un total de 60 km de plaje cu nisip fin, Rügen are multe de oferit din punct de vedere peisagistic prin marile parcuri naţionale ale insulei, falezele albe ale promontoriului Stubbenkammer cunoscut în lume datorită lui Caspar David Friedrich (pictor reprezentant al romantismului german în epoca sa timpurie - n.r), satele pitoreşti de pescari şi casele sale elegante.

Putbus, cel mai vechi oraş balnear de pe insula Rügen, atrage prin arhitectura sa clasică în care complexul urbanistic se îmbină perfect cu frumuseţea castelului şi a parcului. Peisajul natural cât şi cel cultural, invită vizitatorul să descopere insula pe bicicletă sau în bărci cu pânze. Oraşul se prezintă la fel de imaculat ca şi falezele.

În afara locurilor de interes turistic de faimă mondială precum Arkona, lacul Grossen Jasmunder, sau pavilionul de vânătoare Granitz, insula include în calendarul său evenimente artistice ce atrag anual peste 100.000 de spectatori. Amintim numai festivalul Stortbeker de teatru în aer liber care se desfăşoară în acelaşi decor natural din Ralswiek în fiecare an.

Insula, cu staţiunile ei balneare de o frumuseţe aparte, ne încântă sufletul şi trezeşte dorinţa de a ne reîntoarce în aceste locuri.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.