Un basist român, în turneu prin Europa cu marele chitarist Steve Vai

Muzicienii - chitarişti Joe Satriani şi Steve Vai
Muzicienii - chitarişti Joe Satriani şi Steve Vai (Kevin Winter / Getty Images)

Basistul trupei de rock-alternativ Viţa de Vie, Adrian Ciuplea, va avea onoarea de a participa în 2013 la turneul celebrului chitarist american Steve Vai în Madrid, Roma, Bucureşti şi în alte mari cinci oraşe din Europa.

"Am fost ales pentru acest proiect datorită experienţei şi a versatilităţii mele ca muzician, eu fiind trecut prin şcoala muzicii clasice pe de-o parte, iar pe de altă parte, având o bogata experienţă ca membru al trupei de rock-alternativ Viţa de Vie. Am mai cântat alături de Steve Vai şi în 2010, în cadrul unui circuit de două concerte care au avut loc în România, la Bucureşti, şi în Italia, la Rimini.

În 2013 s-a dorit continuarea acestei colaborări pentru un turneu mai amplu şi iată-mă aici. Muzica lui Vai este foarte spectaculoasă, complexă şi imposibil de abordat fără o pregătire serioasă, dar, cu toate acestea, melodicitatea, măiestria, tehnica şi intenţiile artistului fac ca acest repertoriu să fie uşor de digerat de către public. Adevărul este ca întotdeauna am admirat artiştii care reuşesc să facă lucrurile complicate să pară uşoare, iar Steve Vai este un maestru la acest capitol", a precizat recent Adrian Ciuplea.

Turneul, care se va încheia la data de 25 iunie în Bucureşti, la Arenele Romane, va cuprinde încă şapte concerte în Moscova, Sankt Petersburg, Wroclaw, Trieste, Ravenna, Roma şi Madrid.

Mai mult, în România, Steve Vai va susţine un concert şi în club Tribute din Bucureşti, la data de 24 iunie.

Un excelent compozitor, producător şi vocalist, Steve Vai este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chitarişti din întreaga lume.

Steve Vai a cântat în România şi la începutul lunii septembrie 2009, la Festivalul Cerbul de Aur de la Braşov, apoi a revenit în faţa fanilor români în decembrie 2010, când a susţinut un concert la Sala Polivalentă din Bucureşti.