Sala Palatului, 20 mai: Concert în premieră cu chitaristul Joe Satriani

(photos.com)

Într-un concert care va avea loc la data de 20 mai, la Sala Palatului din Capitală, legendarul chitarist american Joe Satriani va cânta în premieră în România, într-un eveniment organizat de compania Events.

Joe Satriani (56 de ani), cel mai cunoscut chitarist de rock instrumental, a devenit un nume sonor la nivel mondial odată cu lansarea albumului său din 1987 denumit "Surfing with the Alien".

Satriani continuă să fie adorat de fanii săi de pe întregul mapamond şi în prezent, după 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizări la premiile Grammy şi numeroase alte trofee, .

Destinul lui Joe Satriani părea la începutul carierei sale mai degrabă mai mult de profesor şi mentor decât de interpret.

Satriani i-a avut ca elevi pe unii dintre cei mai importanţi chitarişti ai anilor '80 şi '90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows).

În prezent, toţi aceşti muzicieni spun că "Satch" le-a fost de nenumărate ori sursă de inspiraţie, iar fanii lor pot auzi influenţa incredibilei expertize tehnice a lui Joe în interpretarea elevilor săi.

Însă de la lansarea albumului care i-a adus succesul comercial şi l-a propulsat în lumina reflectoarelor, "Surfing with the Alien", lucrurile s-au schimbat şi Satriani a fost votat de numeroase ori cel mai bun chitarist de către cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale din lume.

Pentru concertul din 20 mai, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00.

Biletele vor fi puse în vânzare luni, 21 ianuarie, la ora 10.00 şi sunt disponibile la preţurile de 250 de lei, 200 de lei, 160 de lei, 130 de lei şi 100 de lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă.

Până la data de 27 ianuarie inclusiv, cumpărătorii au o reducere de 10% la toate categoriile de bilete.

Biletele se pot cumpăra online, de pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cartureşti).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură