Un alt "persecutat politic" - Vadim Tudor, fals şi uz de fals

Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor.
Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Loredana Diacu
30.11.2013

Corneliu Vadim Tudor s-a prezentat vineri la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat într-un dosar nou penal. Fostul poet de casă al Ceauşeştilor, care a patronat în anii '90 torpilarea imaginii multor intelectuali români, actual europarlamentar, este învinuit de fals şi uz de fals în legătură cu deconturi privind sume de bani de la UE.

La intrarea în sediul Parchetului, Vadim a declarat că a fost convocat în calitate de învinuit însă nu ştie despre ce este vorba, ceea ce sună oarecum plauzibil, având în vedere multitudinea de infracţiuni pentru care este acuzat Vadim, evaziune fiscală, calomnie, fals, uz de fals etc.

Vadim a lăsat să se înţeleagă că este acuzat de fals şi uz de fals sub semnătură privată, acuzându-i pe pe foştii săi colaboratori, altminteri "nişte putregaiuri umane", că dau declaraţii false împotriva sa şi a "bătut obrazul justiţiei române" pentru că pleacă urechea la plângerile unor astfel de "milogi".

Vadim, căruia altminteri mult hulita justiţie română i-a dat un mare avânt joi, când Tribunalul Bucureşti a decis că europarlamentarul CV Tudor, alungat în vară de Gheorghe Funar din partid, este preşedintele de drept al Partidului România Mare (PRM), a acuzat Parchetul General că acţionează la comanda lui Băsescu şi Ponta (uitând că cei doi nu se înţeleg defel) şi că îl târâie în instanţă chiar de ziua sa.

"Să le fie ruşine celor din Parchetul General, lor şi nevestelor la toţi, cum sună un cântec de haiducie, că îmi trimit un cadou otrăvit de ziua mea. Să le fie ruşine şi lui Băsescu, şi lui Ponta că asmut justiţia împotriva mea. Fundamentul politic al acestor şmecherii este acesta: peste o lună intrăm într-un an electoral cu dublă semnificaţie, şi un partid justiţiar şi naţional deranjează", a declarat Vadim.

Vadim Tudor este cunoscut pentru atacurile verbale asupra mai tuturor politicienilor şi ale "Mafiei", deşi a fost ani de-a rândul unul dintre protejaţii puterii, primind chiar Steaua României de la preşedintele Ion Iliescu (retrasă ulterior).

Vadim îşi apără "nevoile şi neamul" cu insulte la adresa oricui poate, căci anul următor se aleg europarlamentarii la Bruxelles, de unde "tribunul" încasează un salariu de peste 6.250 euro net.

Corneliu Vadim Tudor are mai multe dosare pe rol. Fostul său consilier, Cezar Marian îl acuză pe C.V. Tudor că i-a falsificat semnătura pe mai multe contracte de muncă şi state de plată şi şi-a însuşit 40.0000. de euro.

În urma plângerii penale depuse de Marin, procurorii Parchetului General au descoperit că trei contracte de muncă înregistrate la cabinetul de europarlamentar al lui Vadim Tudor au fost falsificate. Vadim neagă că ar fi comis vreun fals.

Tribunul mai este anchetat pentru ultraj şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti după scandalul monstru pe care l-a făcut la evacuarea PRM-ului din sediul său central.

Vadim a fost dat în judecată şi de Angela Bălan, fostă membră a Partidului România Mare, care îl acuză pe preşedintele PRM de excludere de pe liste la alegerile europarlamentare.

Între timp, ANI îi caută prin conturile din străinătate, căci Europarlamentarul a uitat, se pare, să treacă în declaratiile de avere în jur de 3,5 milioane de euro, bani pe care nu i-a declarat la fisc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor