Mirel Palada: Guvernul ca bodegă

Siglă Guvernul României, Palatul Victoria
Siglă Guvernul României, Palatul Victoria (Epoch Times România)

Duminică seara purtătorul de cuvânt al Guvernului României a ales să posteze pe Facebook un text despre Traian Băsescu, ce ţine de căminul cultural sau mărginimea Sibiului (dacă nu cumva i-o fi spart cineva contul de FB, iată speranţa se înfiripă).

Doctorandul la SNSPA, sociologul Palada a încercat „să ia poziţie” faţă de declaraţiile preşedintelui României: “lame duck” “beat dar nu numai de putere” şi “matrafoxat”.

Cam de birt, nea Palada! E drept că Guvernul asta a ajuns ca o bodegă, totuşi măcar pentru Ioropa să mai păstrăm aparenţele, nu de alta da vrem banii.

Indiferent dacă îţi place sau nu ce declară Băsescu despre retrimiterea Bugetului înapoi la Guvern, te-ai fi aşteptat ca Piaţa Obor să nu se mute niciodată la Palatul Victoria şi că asaltul maidanului şi al limbajului lumpenilor va fi ţinut la limite acceptabile, măcar de formă.

Începuturile mojiciilor din spaţiul public s-au petrecut pe la 1990, când Vadim Tudor îşi permitea să scrie absolut orice-i venea la gură în fiţuica numită România Mare, despre oricine. Şi de atunci alunecăm într-o vulgaritate pe care o consider unică în Europa.

Totuşi nu prea reuşesc să înţeleg cum de injuria groasă a devenit motiv de faimă la noi. Cine jigneşte mai gros, cine minte mai pe rupte, cine fură mai mult, cine bagă pistolu în faţă primul, e mai tare. Crede sincer cineva că nu am ajuns să trăim ca în junglă? Cam ce ne poate rezerva viitorul? Bătăi cu prosopul ud peste fese, concurs de şuturi în fund în loc de alegeri?

Nici nu ştiu ce ai putea să-i ceri lui Palada. Demisia? Ar trebui să şi-o fi dat singur, imediat după ce a postat textul. Cu toate acestea am o presimţire sumbră că luni Ponta va ieşi la rampă găsind o scuză paralizantă cu zâmbetul pe buze, ceva gen “Băsescu este împotriva naţiunii”.

Maidanul s-a urcat demult pe noi, şi dacă am ajuns să avem clanuri care dau bolnavii afară din spitale, aş spune că viitor - ioc. Românica a scăpat din lesă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii