Vadim este din nou preşedintele PRM

Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
29.11.2013

Nici nu au plecat bine delegaţii Chinei din România, şi iată, întâmplător Corneliu Vadim Tudor, poetul ceauşist de tristă amintire îşi reintră în drepturi. Tribunalul Bucureşti a decis joi ca europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este preşedintele de drept al Partidului România Mare (PRM).

Decizia nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Excluderea lui Vadim Tudor din PRM a avut loc la 27 iulie, în Congresul partidului organizat la Alba Iulia, prin vot deschis. Din cei 700 de delegaţi, s-au înregistrat doar patru voturi împotrivă şi trei abţineri.

Pe postul de preşedintele a fost ales Gheorghe Funar, cu 530 de voturi din cele 667 de voturi valabil exprimate.
"PRM nu a fost creat de Vadim. A fost înfiinţat de alţi membri fondatori, precum scrie şi în istoria partidului. Este un membru marcant, a fost exclus din partid pe 27 iulie anul acesta la Alba Iulia. Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea lui Vadim ca preşedinte al PRM. Pe 20 iulie a adunat la Bucureşti vreo 200 de oameni, cu încălcarea statutului şi legii partidelor, au stabilit conducerea partidului", declarat Funar la acea vreme.

Vadim a lansat o serie de atacuri dure la adresa lui Funar, la sfârşitul lunii octombrie, la Tribunalul Bucureşti, unde se judeca excluderea sa din partid.

"Mie mi-e milă de oamenii bolnavi, i-aş dori să nu stea în raza de acţiune a braţului meu puternic de suliţaş. E un golan care a ţepuit sute de mii de români!", acuza atunci Vadim, făcând referire la afacerea Caritas, derulată la Cluj.

Dar se pare că nici Vadim nu scapă de ochii critici ai altora. ANI îl suspectează pe europarlamentar că are la bănci din străinătate conturi pe care nu le-a menţionat în declaraţia de avere şi, în conturile respective, în jur de 3,45 milioane de euro, bani despre care Fiscul, evident, nu a fost informat, informează www.evz.ro
Vadim s-a lansat în ameninţări furioase la adresa reporterilor EVZ:"Nu fă anchete de Gestapo cu mine că-ţi rup gâtu’. Vorbeşti cu Vadim Tudor. Eu vă întreb pe voi de unde aveţi bani ca să scoateţi foaia aia tuberculoasă? Dacă scrieţi aşa ceva, vă dau în judecată şi pierdeţi matematic. Nu aveţi instinct de conservare?".
Recent, Vadim a fost acuzat de CSM că a adus atingere independenţei justiţiei, iar Funar i-a reamintit acest lucru acestuia în cadrul unei intervenţii telefonice la Rtv. Vadim susţine că a fost acuzat pe nedrept şi i-a recomandat lui Funar să ia o înghiţitură de Furadan.
„Bate câmpii, e un pensionar izolat la Cluj. Eu am ţinut un discurs la Strasbourg în apărarea lui Becali. În PE nu se cenzurează declaraţiile şi discursurile. După care, vine Macovei, face presiuni la EVZ şi la Oana Hăineală : „condamnaţi-l pe Vadim”, să îmi dea o replica, să mă acuze. Ce să facă Macovei, acuza Comisia europeană? Le-a luat Dumnezeu minţile?”, a fost replica lui Vadim.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor