Soţia lui Dragnea cercetată de Parchetul General

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a sesizat Parchetul General în cazul Bombonicăi Dragnea, soţia vicepremierului Liviu Dragnea, care se pare că are datorii de 8,3 milioane de euro la stat, potrivit evz.ro.

Dosarul aflat pe rol vizează posibile infracţiuni economico-financiare şi se află în prezent în stadiul întocmirii actelor premergătoare urmăririi penale. Surse judiciare au declarat pentru Realitatea că soţia vicepremierului Dragnea este suspectată de subevaluarea activelor unei societăţi hoteliere, în vederea preluării pachetului majoritar de acţiuni, precum şi de diminuarea valorii taxelor şi impozitelor.

In 2009, Bombonica Dragnea a devenit actionar majoritar, cu peste 95% din actiuni, al societati comerciale Hotel Turris SA din Turnu Magurele. In acelasi an, Adunarea Generala a Actionarilor a societatii comerciale a decis sa-i “restituie” actionarul majoritar mai multe imobile apartinind Hotel Turris SA, printre care si cladirea unui hotel, principalul activ imobiliar al firmei. Conform declaratiei de avere completate de catre Liviu Dragnea in iunie 2009, valoarea imobilelor “restituite” sotiei era de 110.770.151,33 lei. Adica o suta zece milioane de lei, echivalentul a peste 25 de milioane de euro. In contabilitatea Hotel Turris SA, insa, bunurile “restituite” Bombonicai Dragnea erau evaluate la doar putin peste 240.000 lei, adica abia vreo 50.000 de euro. De 500 de ori mai putin decit adevarata valoare a activelor.

Dosarul a fost întocmit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, dar a fost declinată competenţa şi a ajuns la Parchetul General atunci când Liviu Dragnea a devenit vicepremier.

Procurorul Traian Nedelcuta, purtator de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Teleorman, a explicat pentru “Romania libera” de ce a fost nevoie ca dosarul sa fie declinat la parchetul suprem: “Era vorba de un inalt demnitar, Parchetul de pe linga Tribunalul Teleorman nu mai avea competenta sa cerceteze”. Evident, inaltul demnitar pomenit de Nedelcuta este Liviu Dragnea, care in decembrie 2012 tocmai fusese numit vicepremier in Guvernul Victor Ponta 2, dupa alegerile parlamentare cistigate zdrobitor de USL. “Probabil ca si suma era prea mare ca sa fie de competenta Parchetului de pe linga Tribunalul Teleorman (PTT)”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne