Elena Udrea se implică în scandalul Băsescu - Gabriela Firea/PSD

Elena Udrea, declaraţii de presă
Elena Udrea, declaraţii de presă (Epoch Times România)

Gabriela Firea"face parte dintr-o comisie care în fiecare săptămână inventează acuzaţii" şi ea însăşi "inventează", a declarat miercuri seara deputatul Elena Udrea, acuzând-o pe Firea că încearcă să ţină în mod artificial un scandal aprins:

"Gabriela Firea face parte dintr-o comisie în care a intrat de bunăvoie şi încearcă acum să ţină un scandal aprins în condiţiile în care pe fond nu există nicio acuzaţie reală", a acuzat-o Udrea pe Gabriela Firea, care ieri a depus plângere la Parchet împotriva preşedintelui Băsescu pentru "infracţiunile de ameninţare şi de şantaj."

Cât despre faptul că PSD ia "ameninţările" lui Băsescu drept un atac la partid, solidarizându-se cu senatoarea Gabriela Firea, Elena Udrea a declarat că "Firea a depus plângerea în calitate de soţie a primarului de Voluntari. Bine că n-a depus plângere pe motiv de şantaj. După ce a apărut ieri ştirea că a fost amendată pentru şantaj, ar fi fost culmea să vorbească de funie în casa spânzuratului (Gabriela Firea a fost obligată în instanţă la plata unei amenzi administrative de 1.000 lei pentru şantaj la adresa Narcisei Iorga, membru CNA n.r.), a afirmat Elena Udrea, citată de ziare.com

Întrebată dacă Gabriela Firea, care a afirmat că se simte ameninţată "că s-ar putea să nu îşi mai găsească soţul acasă dacă nu stă în banca ei" are motive să se teamă, Elena Udrea a replicat: "Dacă nu are niciun motiv, nu are de ce să se simtă ameninţată".

Reamintim că Gabriela Firea, numită "senatoarea şantajistă" de Traian Băsescu, face parte din comisia parlamentară ce investighează condiţiile în care fata preşedintelui Băsescu şi-a cumpărat 290 de hectare de pământ în Călăraşi. Recent, senatoarea a lansat acuzaţia că tranzacţia încheiată de fiica lui Băsescu este ilegală, pământul fiind cumpărat de la o firmă inactivă, ce nu a mai depus declaraţii la fisc. În replică, seful statului, negând acuzaţiile, i-a "recomandat absolut amical" (afirmaţia îi aparţine preşedintelui Băsescu n.r.) senatoarei să-şi vadă mai bine de soţul ei, primar în Voluntari, că s-ar putea să nu îl mai găsească acasă, sugerând că acesta ar putea fi arestat pentru varii afaceri oneroase.

“Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmpla pe moşia soţului ei (Florentin Pandele n.r), care e primar, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă. Am înţeles că în parohia lui se întâmplă lucruri rele”, a susţinut preşedintele.

Miercuri, ziua în care Gabriela Firea a depus plângerea împotriva sa, Preşedintele a precizat că nu s-a lansat în "recomandări" gratuit ci, în baza unor documente. "La preşedinţie funcţionează o structură numită Biroul cu probleme cetăţeneşti, unde au fost depuse mai multe petiţii şi reclamaţii care vizează posibile abuzuri ale primarului din Voluntari." a explicat Băsescu, care fusese acuzat de PSD că are acces la dosarele instrumentate de procurori.