Sute de angajaţi din mass-media audiaţi de Poliţie. Evaziune sau răzbunarea lui Victor Ponta?

Sute de angajaţi ai firmelor care au deţinut Media Pro, aparţinând lui Adrian Sârbu, au fost audiati în dosarul în care omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscală, relateaza Reporter Virtual.
Adrian Sarbu si Viorel Victor Ponta. (Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
27.11.2014

Sute de angajaţi ai firmelor care au deţinut Media Pro, aparţinând lui Adrian Sârbu, au fost audiati în dosarul în care omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscală, relateaza Reporter Virtual.

Pe lângă angajaţi din Pro TV, Publimedia şi Mediafax, au fost chemate să dea cu subsemnatul şi nume sonore ale peisajului mediatic românesc, precum Lucian Mândruţă, plecat cu Adrian Sârbu la Mediafax Group sau Cristian Tudor Popescu, cunoscutul editorialist al publicaţiei „Gândul”, deţinută de trustul lui Adrian Sârbu. Alţi cel puţin 700 de foşti sau actuali angajaţi ai grupului de presa Mediafax ar urma să fie interogaţi la Inspectoratul General de Poliţie din Bucureşti, mai precizează sursa citată.

Evaziune sau răzbunare pe linia Ponta-Ghiţă-Sârbu? se intreabă reporter virtual, adăugând că informaţia privind audierile a apărut în premieră pe site-ul televiziunii controlate de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, cel care l-a însoţit pe premierul Victor Ponta în vacanţa post-eşec electoral din Dubai şi care ar fi dorit să cumpere trustul lui Sârbu pentru a-i asigura liniştea lui Ponta.

Reamintim că, în ultimele luni, Victor Ponta a lansat câteva atacuri publice la adresa lui Sârbu, pretinzând că fostul patron MediaPro i-ar fi propus să-l facă preşedinte, însă el a refuzat, cerându-i în schimb acestuia să-şi plătească taxele.

Mai mult, la începutul lunii septembrie, Reporter Virtual relata în exclusivitate că salariile la Mediafax Group, trustul media patronat de Adrian Sârbu, au întârziat timp de câteva zile din cauza blocării conturilor ca urmare a unor datorii neplătite către stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor