Ucraina, cucerită bucată cu bucată. Începe bătălia pentru Mariupol, susţine Kievul


Soldaţi ucraineni aflaţi pe un tanc la periferia oraşului port Mariupol.
Soldaţi ucraineni aflaţi pe un tanc la periferia oraşului port Mariupol. (Captură Foto)

Armata ucraineană a observat o redistribuire a echipamentelor militare ale paramilitarilor susţinuţi de ruşi înspre oraşul Novoazovsk, în apropiere de Mariupol, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Andrei Lisenko în cadrul unei şedinţe informative în Kiev în 25 februarie.

“Inamicul se regrupează şi reface capacităţile de luptă ale forţelor sale, depozitând muniţie şi echipamente. În ciuda afirmaţiilor făcute de liderii separatişti ai aşa ziselor Republici Populare Doneţk şi Lugansk care afirmau că au început să retragă artileria grea de pe linia frontului, în urma prevederilor acordului de la Minsk, în ultimele 2 zile am înregistrat deplasări de rachete Grad, transportoare blindate, maşini de teren iar un număr semnificativ de mare de vehicule transportă muniţii şi personal din Rusia prin punctul de control Izvarino”, a declarat Lisenko.

“Am observat mişcarea unui număr mare de tancuri, rachete Grad şi alte echipamente militare către oraşul Novoazovsk”, a adăugat Lisenko.

“Pe lângă asta, grupurile paramilitare îşi transportă echipamentele militare afectate spre Rusia pentru a-şi reface capacitatea de luptă”, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

Ucraina a înregistrat 17 bombardamente asupra poziţiilor ucrainene în ultimele 24 de ore, a declarat Lisenko. Cea mai dificilă situaţie a fost în Şirokine unde inamicul a atacat cu mortiere şi grenade de cinci ori.

Miercuri dimineaţa, Şirokine a fost atacat de tancuri şi diferite piese de artilerie. “Atacurile au fost respinse fără vreo pierdere”, a concluzionat Lisenko.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.