Ucraina a denunţat prezenţa a 7.500 de soldaţi ai Rusiei pe teritoriul său

Ucraina - Rusia - Eurasia.
Ucraina - Rusia - Eurasia. (captură youtube)

Ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Potorak, a denunţat, vineri, prezenţa forţei militare ruse de pe teritoriul estic al Ucrainei, precizând că armata ucraineană încearcă să stabilizeze situaţia din estul ţării, acolo unde au loc conflicte cu forţele pro-ruse.

”Prezenţa a 7.500 de reprezentanţi ai forţelor armate ruse pe teritoriul ucrainean este un factor destabilizator care ne împiedică să stabilizăm rapid situaţia în ţară", a declarat Stepan Poltorak, la întâlnirea de vineri seara cu ataşaţi militari străini, .

Prezent la Kiev în cadrul unei vizite oficiale de două zile, vice-preşedintele american, Joe Biden, a denunţat politica rusă din estul Ucrainei ca fiind o ”încălcare flagrantă” a sistemului internaţional şi a denunţat alegerile din teritoriile ocupate de forţele ruse drept o ”farsă orchestrată de Kremlin”.

În aceste condiţii, ministrul Apărării a precizat că intenţionează să ”crească numărul forţelor sale armate” şi să amelioreze aprovizionarea acestora.

Parlamentarii de la Kiev au format, vineri, o nouă coaliţie parlamentară şi au promis că vor continua parcursul ţării de adera în Uniunea Europeană şi NATO.

Autorităţile de la Kiev au acuzat, vineri, Rusia că a lansat atacuri de artilerie peste graniţă până în teritoriile ucrainene încălcând armistiţiul semnat pe 5 septembrie la Minsk.

Totodată, Federaţia Rusă continuă să îşi comaseze forţele la graniţa ruso-ucraineană, aducând inclusiv radare şi avioane de luptă mig-31, interceptori capabili să atingă o viteză maximă de Mach 2,83.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne