Facebook cenzurează un grup masiv pro-Trump

Grupul adună 25 de mii de noi membri pe oră
Căutarea pe Facebook
Căutarea pe Facebook (Facebook)

Facebook a confirmat că cenzurează în mod activ grupurile pro-Trump îngrijorate de potenţialele nereguli în procesul de numărare a voturilor în diferite state americane. Gigantul hi-tech a postat un anunţ în care a declarat că a eliminat un grup masiv de "protestatari" de pe platforma sa.

"Conform politicii de măsuri excepţionale pe care le luăm în această perioadă de tensiune sporită, am eliminat grupul „Stop the Steal” [Opriţi furtul n.r.], care genera evenimente în lumea reală", a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Menţionarea „evenimentelor din lumea reală” este de fapt o referinţă la dorinţa exprimată de a organiza demonstraţii, unul dintre drepturile prevăzute de Constituţia americană.

În mai multe oraşe americane, inclusiv New York, au fost înregistrate proteste organizate de radicalii de stânga, unele dintre ele soldate cu arestări.

"Grupul a fost organizat pentru a delegitima procesul electoral şi am văzut apeluri îngrijorătoare la violenţă din partea unor membri ai grupului", a susţinut Facebook, joi, fără a furniza dovezi.

Cenzura survine după ce un anumit număr de postări pe Twitter ale preşedintelui Donald Trump acuzau adversarii săi politici de activitate "frauduloasă" şi de fraudarea alegerilor, de voturi care îi sunt "furate". Mesajele postate pe Twitter de Trump au fost etichetate de platforma socială.

Grupul masiv - care a crescut la 361.000 de membri în decurs de 24 de ore - este format din membri care protestează faţă de administrarea alegerilor, despre care organizatorii susţin că au fost afectate de „fraudă pe scară largă”.

„Stop the Steal” a fost printre cele mai mari pagini organizând proteste împotriva impasului electoral. Chiar şi WSJ recunoaşte joi după-amiază că aceasta este printre ... „cele mai agresive mişcări ale gigantului social-media de a impune reguli asupra activităţii online în urma rezultatelor alegerilor”.

WSJ mai menţionează că „cu câteva minute înainte ca grupul să fie eliminat, rata de adăugare de noi membri era de 25.000 de persoane pe oră”.

Mişcarea de pe Facebook părea, oricum, să fie asemănătoare ca virulenţă cu numeroase publicaţii mainstream adversare, care atacau grupul drept „conspiraţionist” şi criticându-l pentru avansarea unor teorii orientate spre „anularea unei victorii a lui Biden”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură