Tusk acuză Rusia de agravarea conflictului sirian

Se ascute retorica dintre UE şi Rusia pe marginea conflictului sirian. Atât cancelarul german cât şi preşedintele CE au criticat loviturile aeriene desfăşurate de Rusia în Siria. Kremlinul a respins criticile.
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. (Captură Foto)

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat marţi că acţiunile Rusiei din Siria “agravează chiar mai mult situaţia de acolo”, a raportat agenţia de ştiri Interfax.

“Ca o consecinţă directă a campaniei militare ruseşti, regimul criminal al preşedintelui sirian Bashar al-Assad îşi întăreşte poziţia, opoziţia moderată siriană se retrage şi mii de refugiaţi pleacă spre Turcia şi Europa”, a declarat Tusk la o conferinţă comună de presă cu premierul georgian Giorgi Kvirikashvili.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a condamnat luni loviturile aeriene ruseşti din Siria.

“Am fost îngroziţi de suferinţa umană a zecilor de mii de oameni provocată de bombardamente – în principal bombardamente efectuate de tabăra rusă”, a declarat Merkel, conform ziarului The Guardian.

Ca răspuns, Kremlinul a făcut apel la o atitudine prudentă şi responsabilă când se fac afirmaţii despre Siria, adăugând că nu există dovezi credibile pentru a susţine afirmaţiile cancelarului german, a mai raportat Interfax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe