Şeful Pentagonului vizitează Europa pentru a obţine mai mult sprijin împotriva Daesh

Secretarul american al Apărării Ashton Carter a cerut membrilor cheie ai coaliţiei conduse de SUA să îşi extindă rolurile în lupta purtată împotriva grupului terorist Statul Islamic.
Secretarul american al apărării, Ashton Carter.
Secretarul american al apărării, Ashton Carter. (Captură Foto)

Ashton Carter a sosit marţi în Bruxelles, înaintea unei întâlniri anti-Daesh (numele sub care mai este cunoscut grupul jihadist Statul Islamic) programate în 11 februarie, pentru a convinge cei 27 de membri cheie ai coaliţiei conduse de SUA să îşi mărească contribuţia în lupta împotriva jihadiştilor.

“Nu cred că cineva este mulţumit de ritmul (campaniei), şi de aceea cu toţii dorim să îl accelerăm”, a declarat Carter reporterilor. “Instrucţiunile primite din partea preşedintelui meu sunt foarte clare. El doreşte să facem acest lucru”.

Aflând-se la conducerea Departamentului american al Apărării de un an, Carter i-a criticat luna trecută pe unii membri ai coaliţiei anti-Daesh pentru că nu fac nimic, în timp ce SUA desfăşoară cea mai mare parte a campaniei militare.

Arabia Saudită şi alte câteva state din Golful Persic se află printre contribuabilii majori în această coaliţie ce luptă împotriva militanţilor jihadişti în Siria şi Irak.

Carter şi preşedintele american Barack Obama înfruntă în SUA un val tot mai mare de critici datorită acestei campanii, în mijlocul unor apeluri pentru o intervenţie în Libia, unde militanţii Daesh şi-au dublat numărul în săptămânile recente, ajungând la 5.000 de luptători.

SUA susţine că a desfăşurat majoritatea celor 9.800 de lovituri aeriene împotriva poziţiilor Daesh în Irak şi Siria începând cu vara anului 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe