Turcan nu exclude măsuri contra Alinei Gorghiu, dacă aceasta persistă în greşeli

Absenţa de la Comisia Juridică într-un moment important - votul pentru graţierea faptelor de corupţie - i-a adus Alinei Gorghiu o mulţime de critici. Dacă astfel de greşeli se vor repeta, liberala riscă şi sancţiuni.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat vineri, la Adevărul Live, că nu o suspectează pe Alina Gorghiu de blat cu PSD după plecarea acesteia din şedinţa Comisiei Juridice a Senatului unde s-a votat pentru graţierea faptelor de corupţie. Liberala a precizat însă că dacă Gorghiu va persista în greşeli, conducerea partidului va fi nevoită să ia nişte măsuri.

„Eu nu aş putea să o suspectez pe Alina Gorghiu de blat cu PSD. Sunt mai moderată în calificarea acestei situaţii. Nu am nicio problemă cu Alina Gorghiu. Eu cred că un om care a fost preşedinte al PNL are o expertiză de care trebuie să ţii cont şi după ce nu mai e acolo. E o femeie care a făcut campanie electorală cu burta la gură. Nu pot să am o problemă personală cu ea. Aprecierile mele sunt de principiu şi sunt valabile pentru oricine aduce PNL în această situaţie”, a declarat preşedintele interimar PNL.

Cât despre o posibilă sancţiune pentru Alina Gorghiu, Turcan a declarat că a existat deja o sancţiune, destul de usturătoare primită din partea opiniei publice şi că nu este cazul ca partidul să intervină. Liderul PNL nu a exclus însă posibilitatea aplicării de sancţiuni şi din partea partidului, în cazul în care vor mai avea loc episoade de acest gen, având în vedere că pentru PNL este devastator să fie să fie văzut ca părtaşul PSD.

Reamintim, apropos de declaraţiile Ralucăi Turcan, că după ce Alina Gorghiu a plecat chiar înaintea votului de la şedinţa de miercuri a comisiei juridice la care majoritatea PSD/ALDE a dat undă verde graţierii unor fapte de corupţie (decizie reversată joi, când Florin Cîţu a participat la o nouă şedinţă în locul lui Gorghiu) cetăţenii i-au umplut fostei şefe a PNL pagina de Facebook de comentarii acide.

Redăm câteva dintre ele:

"Alina , ai dat-o de gard ieri! Ai lipsit voit şi asta te face complice cu criminalii PSD! Să-ţi fie ruşine!", scrie o persoană.

"Dna. Gorghiu, avuserăţi programare la coafură? În momentele cheie când opoziţia trebuie să facă opoziţie, va găsirăţi să lipsiţi ? Nu aveţi idee de ce s-a strigat în stradă şi se strigă? Din cauza dvs. a avut PNL un scor aşa de mic la alegeri, măcar acum puteaţi să vă mai spălaţi din prostie. Ruşine PNL! PNL-PSD ACEEAŞI MIZERIE!", scrie altă persoană.

"Doamna Alina Gorghiu, de ce aţi lipsit azi de la votul privind graţierea corupţilor? Sunteţi complice şi asta înseamnă că faceţi parte din gaşca infractorilor. Ruşine!", i se adresează liberalei un alt cetăţean.