Turcan: Nici Iohannis, nici Cioloş, nici vreun alt personaj providenţial nu pot face treaba liberalilor

Liberalii nu se pot rezuma să critice PSD şi nici nu pot sta doar cu lupta împotriva justiţiei, sau în braţe cu Dacian Cioloş ci trebuie să şi pună ceva pe masă, a explicat Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Nici preşedintele Iohannis, nici Dacian Cioloş sau alt "personaj providenţial" nu pot veni să facă treaba în PNL, această datorie revenind liberalilor, care trebuie să prezinte strategii clare pentru a atrage oameni structural compatibili cu formaţiunea, a declarat sâmbătă la Iaşi, liderul formaţiunii, Raluca Turcan, relatează hotnews, citând News.ro.

Liderul PNL a mai precizat că reacţiile critice la adresa PSD nu sunt suficiente, ci partidul trebuie să vină cu strategii clare şi cu un set de valori care să atragă alegătorii.

"După ce criticăm PSD trebuie să şi punem ceva pe masă. Nu putem sta doar cu lupta împotriva justiţiei, sau în braţe cu Dacian Cioloş sau cu cine ştie ce alt personaj providenţial. Nici Klaus Iohannis nu poate să vină să ne facă treaba nouă celor din PNL. Nu ne face politicile PNL. El are un program de ţară de urmărit şi o majoritate parlamentară care îl sapă zilnic la rădăcină. Forţa PNL trebuie să crească şi să se manifeste astfel încât să îl întărească şi pe preşedintele Klaus Iohannis. Setul nostru de valori trebuie obligatoriu să se concentreze spre mediul de afaceri, profesori, medici, oameni de cultură, societate civilă, oameni care structural sunt compatibili cu PNL", a declarat Turcan la reuniunea PNL de la Iaşi

Turcan a mai ţinut să declare că în PNL trebuie aplicate criterii de integritate şi competenţă, căci alegătorii de dreapta au alte aşteptări de la liberali decât cei ai PSD.
"Dacă eşti integru nu eşti vulnerabil. Dacă ai probleme de integritate atunci îţi apar multe vulnerabilităţi. Şi atunci, ştiu eu cine, te strânge de vulnerabilitate şi ai rămas cu politica-n braţe. Ori PNL nu-şi permite, ţinând cont de cei care se uită spre PNL, să aibă acelaşi comportament ca PSD. Ştiu că unii dintre noi spun 'Da' ce, PSD-ul a fost ales cu o grămadă de corupţi în ogradă, de ce PNL nu ar putea să facă la fel?' Cei care privesc spre PNL sunt diferiţi de pesedişti. Au alte aşteptări, sunt informaţi, judecă comparativ, pun în balanţă. Reuşim să îi convingem în special în oraşe, în municipii reşedinţă de judeţ, cum e Iaşiul, dacă avem un nivel foarte ridicat al integrităţii, competenţei şi performanţei politice. Nu ne putem juca cu lucruri pe care electoratul PNL le aşteaptă de la noi", a precizat Turcan.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne