Putin susţine că doreşte să normalizeze relaţiile cu SUA şi Trump

După summitul APEC, preşedintele rus Putin a declarat că va lucra cu preşedintele american ales Trump pentru a revitaliza relaţiile ruso-americane. Trump îi comunicase lui Putin că dorinţa este reciprocă.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

După summitul Cooperării Economice din Asia-Pacific (APEC) din Lima, Peru, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că este pregătit să repare legăturile cu Statele Unite şi preşedintele american ales Donald Trump.

“Preşedintele ales a confirmat că doreşte să normalizeze relaţiile ruso-americane. I-am comunicat acelaşi lucru”, a precizat Putin.

Putin a mai susţinut că data şi locaţia unei întâlniri cu Trump nu a fost încă discutată. Cei doi lideri împărtăşesc o relaţie puternică, Trump lăudându-l pe preşedintele rus pe durata campaniei sale prezidenţiale. În acelaşi timp, Rusia l-a susţinut pe Trump în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA.

În plus, liderul de la Kremlin i-a mulţumit actualului preşedinte american Barack Obama “pentru anii de colaborare”. “I-am declarat că voi fi fericit să îl văd (pe Obama) în Rusia oricând doreşte, oricând poate acesta”, a mai precizat Putin.

Putin a declarat că Rusia este pregătită să îngheţe producţia de petrol la nivelul actual, adăugând că firmele şi companiile petroliere ruseşti sunt pregătite să facă acest lucru înaintea unui pact de îngheţare a producţiei petroliere asupra căruia naţiunile OPEC ar urma să cadă de acord cu naţiunile non-OPEC la 30 noiembrie. “Vom face tot ceea ce aşteaptă partenerii noştri din OPEC. Îngheţarea producţiei de ţiţei nu este o problemă pentru noi”, a declarat Putin.