Trump anulează întâlnirea cu Vladimir Putin ca urmare a incidentului din Marea Azov

Andrei Popescu
30.11.2018

alte articole

Donald Trump (Chip Somodevilla/Getty Images)
Andrei Popescu
30.11.2018

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat că a anulat întâlnirea pe care o avea programată cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, la Buenos Aires, unde se desfăşoară summit-ul G20.

În anunţul postat pe Twitter, Donald Trump a specificat că a luat această decizie deoarece Kremlinul refuză să elibereze navele şi marinarii reţinuţi în largul Mării Azov.

„Deoarece navele şi marinarii nu au fost înapoiaţi Ucrainei de către Rusia, am hotărât că ar fi mai bine pentru toate părţile implicate să-mi anulez întâlnirea programată în Argentina cu preşedintele Vladimir Putin. Aştept cu nerăbdare un nou summit semnificativ de îndată ce această situaţie va fi rezolvată!“, a scris Trump.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în prima reacţie publică faţă de incidentul din strâmtoarea Kerci, l-a acuzat pe Petro Poroşenko, de organizarea unei provocări, pe motiv electoral.

Într-o declaraţie făcută la începutul săptămânii, Putin s-a arătat dispus ”să ierte” politicienii din Ucraina pentru că au crezut discursul antirus al lui Poroşenko.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor