Tricouri Beyoncé şi Marc Jacobs pentru Obama

Cine vrea să cumpere o eşarfă de mătase de la Thakoon Panichgul, la o treime din preţul obişnuit, sau un tricou Marc Jacobs, la jumătate din cât costă într-un butique, îl poate acum achiziţiona de la magazinul online, deschis pentru campania de realegere a lui Obama (unde poate consulta şi catalogul), notează joi ziarul ABC.
Preşedintele american, Barack Obama. (SAUL LOEB/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
09.02.2012

Cine vrea să cumpere o eşarfă de mătase de la Thakoon Panichgul, la o treime din preţul obişnuit, sau un tricou Marc Jacobs, la jumătate din cât costă într-un butique, îl poate acum achiziţiona de la magazinul online, deschis pentru campania de realegere a lui Obama (unde poate consulta şi catalogul), notează joi ziarul ABC.

Singura diferenţă este că pe articolele respective apare înscris numele Obama şi că este posibil să nu fi fost confecţionate în atelierele respectivilor creatori de modă. Ei nu au făcut decât să-şi pună la dispoziţie firma. Această iniţiativă 'fashion' a fost lansată de celebra directoare a revistei Vogue-America, Anna Vintour, care a reunit un grup de creatori şi alte nume celebre pentru campania 'Runway to Win' (pista para ganar), similară celei care a dus la alegerea lui Obama în 2008 (denumită atunci Runway to Change').

Creatorii au fost prezentaţi săptămâna aceasta la New York la o petrecere care i-a avut ca amfitrioane pe Anna Vintour şi pe actriţa Scarlett Johansson. Tricourile, genţile, baticurile şi alte obiecte vestimentare vor purta semnătura creatorilor Vera Wang, Derek Lam, Narciso Rodriguez, Jason Vu, Diane von Furstenberg, Tracy Reese, între alţii. Au contribuit la campanie şi Beyoncé, alături de mama ei, Tina Knowles, cu un tricou alb pe care este scris: 'yes we can', 'words do inspire' şi 'transform a nation together'.

Republicanii au denunţat echipa lui Obama că încalcă normele de finanţare a campaniilor electorale, având în vedere că articolele de îmbrăcăminte se pot cumpăra la preţuri mai mici decât costă în general aceste haine de firmă. Acest lucru ar presupune că firmele respective fac 'cadou' bani pe ascuns platformei electorale al lui Obama.

Legea privind donaţiile ar fi de asemenea încălcată dacă angajaţii, care au intervenit în procesul de producţie, nu au fost plătiţi de echipa preşedintelui. Partidul Republican şi-a exprimat iritarea într-un videoclip care ridiculizează interesul lui Obama pentru a-şi atrage creatori de renume, în timp ce ţara numără 12 milioane de şomeri.

În faţa acestor critici, democraţii au încercat să minimalizeze problemă, spunând că implicarea creatorilor şi a firmelor lor este este minimă: 'designerii nu au pierdut mult timp, iar articolele vestimentare au ieşit foarte ieftin la producţie'. În orice caz, diferenţa de preţuri este clară.

Un tricou din bumbac firma Marc Jacobs se vinde în buticurile Bloomingdale la preţul de 88 de dolari, în timp ce o creaţie pentru Obama costă 45 de dolari. Şi în timp ce un tricou de la firma Altuzarra se vinde cu 475 de dolari la Barney's, un model similar poate fi achiziţionat de la magazinul echipei Obama cu aceeaşi semnătura la preţul de 45 de dolari. Iar eşarfele Thakoon care costă la firma respectivă 325 de dolari, pentru candidatul Obama costă doar 95 de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor