Traian Băsescu: UE ne spune „Fraţilor, când aveţi miniştri suspectaţi de ce trebuie să rămână în Cabinet, sunt unicat?” Apelul este către premier

Traian Băsescu, preşedintele României
Traian Băsescu, preşedintele României (Epoch Times România)

În cadrul unei declaraţii de presă de la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu, a declarat că, în raportul MCV, Comisia Europeană nu putea să nu abordeze situaţia miniştrilor incompatibili.

„Nu sunt comentator sau părerolog, nu comentez ce a spus premierul. Atâta timp cât sunt numiţi, UE spune"Din 22 de milioane nu aveţi unul care să nu aibă probleme în instanţe?". UE spune „Fraţilor, când aveţi miniştri suspectaţi de ce trebuie să rămână în Cabinet, sunt unicat?” Dacă aş fi putut legal să împiedic desemnarea, aş fi făcut-o. Apelul este către premier. Când îţi pune cineva oglinda în faţă, nu-ţi place ce vezi. Răţoielile de genul să înceteze...eram în negocieri cu Barroso să trecem la un proces de ieşire din MCV, s-au întâmplat în iunie anul trecut. Nu Bruxelles-ul a pus sub semnul întrebării statul de drept, ci noi politicienii. Noi trebuie să o scoatem la capăt, nu cu aroganţă”, a declarat preşedintele duminică.

Traian Băsescu a mai precizat că a avut vineri o discuţie telefonică cu Victor Ponta şi că urmează să aibă o altă în cursul zilei de marţi, înainte de şedinţa CSAT.

"Sper că această conferinţă de presă va da nota oficială a reacţiei României la raportul MCV şi nici nu poate fi altfel pentru că este poziţia exprimată de şeful statului. Azi exprim poziţia oficială a României cu privire la MCV", a precizat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai afirmat că „raportul este unul corect, bazat pe fapte, pe întâmplări şi pe acţiuni politice ale românilor cu funcţii de responsabilitate în stat”.

Luni, decizia referitoare la modificările la Statutul parlamentarilor

"De asemenea, raportul e o oglindă corectă a acţiunilor instituţiilor statului, de la 5 iulie (2012 - n.r.), data ultimului raport, şi până azi", a declarat preşedintele.

"Ca atare, ceea ce avem de făcut e să luăm în considerare punctele de vedere exprimate în raport şi să acţionăm pentru eliminarea a ceea ce e considerat negativ, dintr-un singur motiv: nu pentru că aşa ne cere CE, ci pentru ca acestea sunt standardele UE, la care noi ne-am angajat", a mai afirmat preşedintele Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat totdată că luni va decide dacă promulgă modificările la Statutul parlamentarilor, dacă retrimite actul normativ Legislativului sau dacă îl trimite la Curtea Constituţională.

Preşedintele a precizat că, dacă va decide să retrimită legea la Parlament pentru clarificări, nu va face acest lucru pentru "a şicana pe cineva", ci datorită experienţei pe care o are de a lucra cu UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne