Traian Băsescu: Raportul MCV spune - Nu vă jucaţi cu statul de drept, v-au rezistat instituţiile, dar reveniţi-vă în abordarea politicienilor

Traian Basescu, conferinţă de presă la Cotroceni
Traian Basescu, conferinţă de presă la Cotroceni (Epoch Times România)

În cadrul unei declaraţii de presă de la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a declarat că raportul MCV transmite României să nu ne jucăm cu statul de drept şi să ne revenim în abordarea politicienilor.

„Vin la partea negativă a raportului care, trebuie să recunosc, este aparent o contradicţie: să apreciezi pozitiv aceste instituţii (n.r. - DNA, ICCJ, ANI, Parchetul General) care ţin de statul de drept şi, pe de altă parte, să pui sub semnul întrebării funcţionarea statului de drept, dar realităţile verii anului 2012 n-au putut fi evitate şi mesajul pe care îl dă acest raport este - Nu vă jucaţi cu statul de drept, v-au rezistat instituţiile, dar reveniţi-vă în abordarea politicienilor, în abordarea pe care o aveţi ca oameni politici", a declarat Traian Băsescu cuminică.

Traian Băsescu a mai spus că nu mai suntem în vremea anilor 1947 - 1948 "când, cu ghioaga, comuniştii se instalau la putere sau încălcând Constituţia".

Preşedintele a mai precizat că, în 2013, se aşteaptă de la un stat membru NATO şi UE ca politicienii să fie responsabili.