Traian Băsescu: "Românii să vină la vot, toţi dacă se poate!"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a lansat duminică, după ce şi-a exercitat dreptul la vot, un apel către români să se mobilizeze şi să-şi decidă tipul de preşedinte pe care-l vor.

"Astăzi, românii să vină la vot, toţi dacă se poate! Aşa cum spuneam, e un moment în care românii trebuie să decidă tipul de preşedinte pe care-l vor. Unora le-a plăcut cum mi-am exercitat eu mandatul, altora nu. Au 14 opţiuni şi este clar că nimeni nu seamănă cu mine. Este important să nu stea acasă", a declarat preşedintele Băsescu, citat de Realitatea.net.

"Este clar pentru mine că e momentul schimbării unui mod de a fi preşedinte, după 10 ani va veni alt tip, să fie unul care să continue consolidarea statului de drept şi care să facă România frumoasă", a mai precizat preşedintele, făcând trimitere la sloganul electoral al Elenei Udrea.

Şeful statului a votat la Liceul "A.D. Xenopol", din Capitală. Preşedintele a venit la vot împreună cu soţia sa, Maria. Traian Băsescu a fost aclamat de către susţinătorii săi atât la intrarea, cât şi la ieşirea din secţia de votare.