Inedit: Sucevenii merg să voteze la cârciumă şi în cimitir

Sectii de votare
Sectii de votare (youtube.com)
În comuna Vultureşti din judeţul Suceava, secţiile de votare sunt organizate în locuri stranii, şi anume în sala de parastase din cimitir sau la cârciumă, transmite Digi 24.

Un bătrân care a trebuit să se deplaseze la cârciumă pentru a vota a comentat: „E foarte bine că suntem vecini cu morţii, nu ne deranjează, dar ne e frică să nu ne tragă de mână ăştialalţi”.

„E o frumuseţe, râde toată Europa”, a afirmat un alt localnic.

Referitor la această situaţie ieşită din comun, primarul comunei Vultureşti a explicat: „Am luat legătura cu parohia, cu preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Mereşti şi care cu aprobarea lui ne-a dat voie să facem secţia de votare în sala de prăznuire".

Comuna Vultureşti a mai organizat o secţie de votare într-un loc "pitoresc" din lipsă de spaţiu, însă de data aceasta în satul Hreaţca, unde secţia de votare a fost amplasată în barul din localitate.

Au fost amenajate aceste locuri deoarece şcoala unde votau până acum localnicii s-a închis pentru că erau prea puţini elevi.

„E adevărat că nu e chiar ortodox dar ne pare rău, unde să facem în altă parte?”, a mărturisit Cornel Salamaha, viceprimarul comunei Vultureşti.

Biroul Electoral Judeţean Suceava a fost de acord ca votarea să se desfăşoare în aceste secţii inedite, unde ar trebui să-şi aleagă preşedintele cca 600 de oameni.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne