Inedit: Sucevenii merg să voteze la cârciumă şi în cimitir

Sectii de votare
Sectii de votare (youtube.com)
În comuna Vultureşti din judeţul Suceava, secţiile de votare sunt organizate în locuri stranii, şi anume în sala de parastase din cimitir sau la cârciumă, transmite Digi 24.

Un bătrân care a trebuit să se deplaseze la cârciumă pentru a vota a comentat: „E foarte bine că suntem vecini cu morţii, nu ne deranjează, dar ne e frică să nu ne tragă de mână ăştialalţi”.

„E o frumuseţe, râde toată Europa”, a afirmat un alt localnic.

Referitor la această situaţie ieşită din comun, primarul comunei Vultureşti a explicat: „Am luat legătura cu parohia, cu preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Mereşti şi care cu aprobarea lui ne-a dat voie să facem secţia de votare în sala de prăznuire".

Comuna Vultureşti a mai organizat o secţie de votare într-un loc "pitoresc" din lipsă de spaţiu, însă de data aceasta în satul Hreaţca, unde secţia de votare a fost amplasată în barul din localitate.

Au fost amenajate aceste locuri deoarece şcoala unde votau până acum localnicii s-a închis pentru că erau prea puţini elevi.

„E adevărat că nu e chiar ortodox dar ne pare rău, unde să facem în altă parte?”, a mărturisit Cornel Salamaha, viceprimarul comunei Vultureşti.

Biroul Electoral Judeţean Suceava a fost de acord ca votarea să se desfăşoare în aceste secţii inedite, unde ar trebui să-şi aleagă preşedintele cca 600 de oameni.