ANAF anunţă demararea procedurilor de scoatere la licitaţie a sediului Antenelor

Fiscul anunţă că începe demersurile pentru scoaterea la licitaţie a sediului Antenelor din Băneasa.
ANAF în acţiune.
ANAF în acţiune. (Andi Laslau)

Conducerea ANAF a răspuns solicitării făcute de reprezentanţii Antenelor şi a avut o întâlnire cu aceştia la sediul instituţiei, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În cadrul discuţiei, ANAF a prezentat stadiul procedurii de valorificare a imobilelor potrivit sentinţei definitive pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în august 2014 şi continuarea procesului de validare a executării acesteia.

„În conformitate cu OG. 14/2007 şi în cadrul procedurii de valorificare a imobilelor, ANAF va începe demersurile pentru scoaterea la licitaţie a bunurilor confiscate”, a transmis ANAF.

ANAF a notificat luni posturile Antena 3 şi Antena 1 să evacueze sediul din şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în termen de cinci zile lucrătoare, în baza unei sentinţe definitive din august 2014 în dosarul ICA - dosar în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Încă de atunci s-a decis ca Sediul Antenei 3, clădirea-turn din Băneasa şi mai multe terenuri să fie confiscate.

Deşi termenul este de cinci zile, nimeni nu poate să îi dea afară pe cei de la Antene atât de repede, pentru executarea silită fiind necesară o hotărâre judecătorească, iar acest demers ia timp.