Traian Băsescu nu se lasă: va cere fiecărui deputat să respingă acciza pe carburanţi

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va transmite fiecărui deputat câte o scrisoare similară celei transmise preşedintelui Camerei Deputaţilor, prin care a a cerut respingerea Ordonanţei de introducere a accizei pe combustibil.

"În cursul zilei de astăzi sau cel mai târziu mâine, voi transmite o scrisoare, cu acelaşi conţinut şi aceleaşi argumente, fiecărui parlamentar membru al Camerei Deputaţilor", a spus preşedintele Traian Băsescu, la aeroportul Otopeni, înainte de plecarea la Summit-ul UE-Africa.

Şeful statului a reamintit că i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o scrisoare deschisă în care cere respingerea în forul legislativ a Ordonanţei care introduce acciza suplimentară pe combustibil, de la 1 aprilie.

Traian Băsescu a reiterat ideea că politica fiscal-bugetară generată de Guvernul Ponta este greşită subliniat, declarând că acţiunea sa îşi propune să atenţioneze asupra faptului că introducere a 35 de taxe noi, plus taxa pe infrastructuri, plus acciza pe combustibil, este "greşită", în condiţiile în care Guvernul nu este nici măcar în măsura să dea un răspuns coerent cu privire la utilizarea acestor bani.

"Abordarea mea este reducerea cheltuielilor excesive din bugetul de stat, pentru a se evita taxa suplimentară pe combustibil, cu atât mai mult cu cât Guvernul se află într-o minciună continuă", a mai declarat Traian Băsescu, adăugând că Executivul spune că aceşti bani din acciză sunt ba pentru autostrăzi, ba pentru salarii, ba pentru şcoli, "un întreg amalgam".

Preşedintele Băsescu a susţinut o declaraţie de presă la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", înainte de plecarea la Bruxelles, unde participă, miercuri şi joi, la lucrările Summit-ului UE-Africa.

Reamintim că şeful statului i-a transmis, miercuri, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o scrisoare prin care solicită respingerea prevederilor referitoare la acciza de 7 eurocenţi din proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 111/2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne