Traian Băsescu îşi permite "aroganţa" de a fi un mic horticultor

.
. (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că este un "mic horticultor". Prezent la Centenarul Societăţii Române a Horticultorilor, Băsescu a povestit că de trei ani nu mai cumpără legumele din piaţă, căci şi-a plantat propriile răsaduri de roşii, castraveţi şi dovlecei, "acolo unde locuieşte" el.

Este o adevărată placere, a declarat zâmbitor Băsescu, ca dimineaţa "să te duci să îţi iei roşiile, ardeii, să faci o salată" înainte de pleca la serviciu.

"V-aş spune ceva ce poate va fi luat ca fiind o mică aroganţă. Îmi revendic dreptul de a fi un mic horticultor. Sunt trei ani de când nu am mai cumpărat roşii, castraveţi, ardei, ardei iute, dovlecei, pentru că, acolo unde locuiesc, am pus câteva straturi mici, cu legumele astea şi e o plăcere extraordinară ca dimineaţa, înainte de micul dejun, să te duci să îţi iei roşiile, ardeii, să îţi faci salata de roşii. Vreau să înţelegeţi că sunt un om care apreciază mult munca dumneavoastră şi am încercat să vă imit", a declarat Băsescu, prezent la Centenarul Societăţii Române a Horticultorilor, organizat la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gh. Ionescu-Şişeşti".

Preşedintele şi-a descris expertiza în agricultura vorbind despre recoltele obţinute de-a lungul timpului de el.

"Ce am observat (...). De exemplu, anul ăsta, nu ştiu cum a fost la dumneavoastră, dar şi roşiile s-au făcut foarte bine, toate soiurile de roşii, ardeii, dovleceii şi ardeiul iute. Anul trecut, însă, roşiile mari s-au stricat, în schimb, au rezistat cele mici, cherry", a menţionat şeful statului.

"Un amator poate să-şi pună roşii pe lângă curte, dar poate să le aibă sau nu în funcţie de condiţiile hidrologice, meteorologice sau dăunători. Dumneavoastră aveţi misiunea ca, indiferent de vreme, intemperii, să asiguraţi românior hrană, dacă Guvernul creează condiţii că acest lucru să se întâmple", a mai spus el, în discursul rostit la acest eveniment.

De altfel, de-a lungul timpului, preşedintele Băsescu a vorbit despre intenţia sa de a se apuca de agricultură după ce se va pensiona.

Dar nu ca mic hoticultor ci ca mare fermier. În iunie, Băsescu a povestit presei ca şi-ar dori mult să aibă o fermă de 200-250 de hectare, pe care să îşi facă şi o livadă cu piersici, cireşi şi meri.

“Dacă o bancă mi-ar da bani să cumpăr teren agricol, aş lua, pentru altceva, nu. Mi-ar plăcea ca după ce termin [mandatul n.r.], dincolo de faptul că mă voi ocupa de Mişcarea Populară, să am o fermă, aşa, de 200-250 de hectare, pe care, pe vreo 50, să fac livadă cu piersici, cireşi, meri”, a afirmat preşedintele Băsescu în iunie, invitat la emisiunea “După 20 de ani”, de la PRO TV.

Elena Udrea, fermier de Călăraşi

Agricultura pare a fi una dintre ocupaţiile favorite ale politicienilor PDL. Elena Udrea declara şi ea în vară că "a făcut demersurile necesare pentru a cumpăra 500 de hectare de teren în judeţele Călăraşi, Teleorman şi Buzău şi declară că nu se va opri aici." La fel ca şeful statului şi dna Udrea a a povestit presei că vrea să cultive pomi fructiferi. În plus, domnia să mai declara că spera să acceseze fonduri europene, ca să construiască depozite pentru fructe şi chiar pentru o fabrică de conserve pentru a le procesa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne