Traian Băsescu: Cherecheş este un ticălos!

Proaspăt votat primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a făcut România celebră după ce a fost ales, cu o majoritate covârşitoare, în timp ce se află în detenţie provizorie într-un dosar de mită. "Un ticălos", a comentat fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dacă ar fi avut o urmă de bun simţ, Cătălin Cherecheş şi-ar fi retras candidatura înainte de ziua votului şi nu le-ar fi dat şansa cetăţenilor din Baia Mare să aleagă un infractor prins în flagrant, luând mită, a scris marţi seară, pe contul său de Facebook, fostul preşedinte Traian Băşesc.

"Cherecheş este un ticălos! Sunt împotriva arestărilor preventive inutile, mai ales atunci cînd acestea sunt făcute în urma unor denunţuri care pot fi delaţiuni fără probe sau pentru fapte dezvăluite de mafioţi care pentru a rămâne cu banii şi libertatea, fac denunţuri adesea stimulate de diverse instituţii, pentru fapte imaginare sau poate reale, dar petrecute cu mulţi ani în urmă.

Dar Cherecheş, reales în funcţia de primar de Baia Mare, a fost prins în flagrant luând mită. Dacă ar fi avut o urmă de bun simţ şi-ar fi retras candidatura înainte de ziua votului.

N-a făcut-o. Dacă ar fi avut urma de decenţă ar fi notificat BEC că îşi retrage candidatura înainte de validarea alegerilor. Ar fi dat băimărenilor şansa să nu fie cei care au votat un infractor prins în flagrant, luând mită. La Cherecheş arestarea preventivă era justificată", a declarat Traian Băsescu.

Cătălin Cherecheş, care a candidat din partea alianţei "Coaliţia pentru Baia Mare", după ce şi-a pierdut susţinerea atât din partea stângii, este acuzat că a primit zeci de mii de euro mită din partea unui reprezentant al unui club sportiv local în schimbul unei finanţări sporite a echipei de fotbal de către primărie.

Reamintim că luni seara, mulţumit de rezultatele votului, Cherecheş le-a mulţumit pe Facebook celor care "cu demnitate şi curaj" au apărat oraşul şi i-a invitat "pe toţi cei care au rătăcit, pe toţi cei care au avut mintea sau sufletul umbrite de răutate izvorâtă din patimă politicianistă" întâi la dialog şi apoi la muncă.

"Acum, prin votul vostru, prin încrederea care mă onorează, împreună cu voi, mă întorc mult mai puternic şi mai hotărât să muncesc pentru Baia Mare şi pentru Maramureş. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a binecuvântat cu o familie mare şi numeroasă, familia băimărenilor adevăraţi.", scria edilul aflat după gratii în arest preventiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne