Cherecheş, un primar celebru în lume

Proaspăt votat primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş face România celebră. Nu pentru că ar fi câştigat vreo medalie olimpică sau ar fi inventat ceva senzaţional, ci pentru faptul că a fost ales în timp ce era în puşcărie.
Ana Ion
06.06.2016

alte articole

Cătălin Cherecheş (Facebook)
Ana Ion
06.06.2016

AFP relatează despre două premiere produse în România, la alegerile locale din acest an: o femeie câştigă primăria Bucureştiului, iar cetăţenii oraşului Baia Mare şi-au ales primar un personaj aflat după gratii.

Potrivit news.ro, cunoscuta agenţie de ştiri notează că acest scrutin, marcat de zeci de dosare de corupţie vizând candidaţi, a dat naştere unei premiere: primarul oraşului Baia Marea fost reales cu aproape 70% din voturile exprimate, potrivit rezultatelor parţiale, în pofida faptului că se află în detenţie provizorie într-un dosar de mită.

Candidat al alianţei intitulate "Coaliţia pentru Baia Mare", după ce şi-a pierdut susţinerea atât din partea stângii, cât şi a dreptei, Cherecheş, în vârstă de 38 de ani, este acuzat că a primit zeci de mii de euro mită din partea unui reprezentant al unui club sportiv local în schimbul unei finanţări sporite a echipei de fotbal de către primărie, relatează AFP pentru cititorii din întreaga lume.

Reamintim că luni seara, mulţumit de rezultatele votului, Cherecheş le-a mulţumit pe Facebook celor care "cu demnitate şi curaj" au apărat oraşul şi i-a invitat "pe toţi cei care au rătăcit, pe toţi cei care au avut mintea sau sufletul umbrite de răutate izvorâtă din patimă politicianistă" întâi la dialog şi apoi la muncă.

"Acum, prin votul vostru, prin încrederea care mă onorează, împreună cu voi, mă întorc mult mai puternic şi mai hotărât să muncesc pentru Baia Mare şi pentru Maramureş. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a binecuvântat cu o familie mare şi numeroasă, familia băimărenilor adevăraţi.", scria edilul aflat după gratii în arest preventiv.

Pentru a afla mai multe detalii despre dosarul lui Cătălin Cherecheş intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor