Traian Băsescu: "Cel care ordonă hăituirea mea în fiecare zi este un om care a tras în populaţie"

Chemat în faţa instanţelor, inclusiv pe motiv că a promis că-şi dă demisia fără să o fi făcut, fostul preşedinte Băsescu acuză că este hăituit şi, mai mult, din hăituirea sa se face un mare show mediatic.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Chemat aproape zilnic în instanţă pe varii dosare mai noi sau mai vechi, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, că este hăituit, iar cel ce ordonă hăituirea este nimeni altul decât Tiberiu Niţu, un om "care a tras în populaţie la Revoluţie."

"În România procurorii sunt principalii jucători publici, îmi dau seama că s-a sărit un prag pe care se pare că unii lideri din parchete nu îl înţeleg: nu pot conduce ţara şi lovi tot timpul în clasa politică şi apoi să spună: "despre noi nu poate spune nimeni nimic." Nu mă refer la punere sub acuzare, dar când toată ziua lideri din parchete dau interviuri în care atacă lideri din politică, atunci s-a depăşit o limită şi atunci acei lideri din parchete trebuie să se gândească la faptul că la rându-le vor primi replici de la politicieni", a declarat, joi, Traian Băsescu într-o intervenţie la emisiunea Evenimentul Zilei, difuzată de B1 TV.

Fostul preşedinte a mai adăugat că, într-o ţară civilizată, instituţiile de parchet dau un comunicat nu dau interviuri prin presă în care să atace oameni politici şi a opinat că desele sale chemări în instanţă fac parte dintr-un tip de show-uri mediatice la care se dedau liderii de parchete.

Întrebat cum comentează faptul că Ion Iliescu, de asemenea, fost şef de stat, a fost chemat la Parchet în secret, în timp ce chemările sale în faţa instanţei sunt amplu mediatizate, Traian Băsescu a răspuns că ceea ce se întâmplă este o dezonoare pentru procurori:

"Încă nu aş vrea să mă pronunţ, deşi văd şi eu diferenţa. Iliescu e chemat cu toată discreţia, eu cu anunţarea din vreme. Cred că unii din parchete anunţă şi şefii de galerie pentru fluierături. E un tratament care nu pe mine mă umileşte, ci pe cei care conduc aceste instituţii de parchet şi mă refer, în mod direct, la Parchetul General. Să ajungi tu, ca Parchet General, să redeschizi un dosar pentru că am dat o declaraţie despre demisie, după care am revenit şi să faci după asta un dosar care merge la ICCJ mi se pare degradant pentru instituţia de parchet."

"Şi să hăitueşti şeful statului pentru că Vadim a spus că preşedintele a luat 4 milioane de euro, să deschizi cercetări penale, deşi e atât de uşor să vezi dacă s-a întâmplat, e, de asemenea, umilitor. E o hăituire. Şeful de parchet (Tiberiu Niţu n.r.) acest om care a tras la Revoluţie în terorişti, când nu s-a găsit niciun terorist, deci a tras în populaţie, acest om care a tras în teororiştii care n-au existat este cel care ordonă hăituirea mea în fiecare zi. Nu mă impresionează cât crede el”, a mai comentat fostul preşedinte.

Reamintim că astăzi, fostul preşedinte a fost citat la ICCJ, într-un nou dosar în care o persoană fizică i-a făcut o plângere pentru fals în declaraţii. Mai exact, Băsescu este acuzat că a declarat că îşi dă demisia în cinci minute şi nu a făcut acest lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne