Traian Băsescu: "Avem nevoie de o Justiţie care să fie conştientă de propriile ei probleme"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)
Loredana Diacu
15.06.2015

România are nevoie de o justiţie "care să afirme ea, în primul rând, că nu e perfectă" şi care să fie conştientă de propriile ei probleme, a declarat duminică, la Iaşi, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

"Avem nevoie de o justiţie care să afirme ea, în primul rând, că nu e perfectă. Avem nevoie de o justiţie care să fie conştientă de propriile ei probleme. Avem nevoie de o justiţie care să fie susţinută de partidele politice, şi avem nevoie de o justiţie care să continue procesele de modernizare, de ridicare a nivelului de pregătire a magistraţilor, fie că sunt procurori, fie că sunt judecători. Cel mai important lucru este că avem nevoie de o justiţie în care judecătorii, şi nu altcineva, să facă dreptate", a declarat Traian Băsescu, citat de Agerpres, la o întâlnire regională a PMP.

Fostul preşedinte a adăugat că procesul de modernizare şi consolidare a justiţiei trebuie să continue şi a declarat că în Justiţie există "şi procurori şi judecători corupţi, incompetenţă şi orgolii excesive".

Totodată, Băsescu le-a transmis un mesaj membrilor CSM care, nu o dată, au considerat că declaraţiile sale aduc atingere Justiţiei:

"Dacă mâine o să văd pe cineva de la CSM că sare în sus pentru că spune Băsescu că nu-i perfectă Justiţia, le reamintesc că un judecător chiar din Iaşi a fost arestat ieri (sâmbătă-n.r.), îi spun că acum câteva zile un procuror din Craiova a fost arestat. Îi spun că acum alte câteva zile şefa Tribunalului Olt a fost arestată. A nu recunoaşte problemele Justiţiei înseamnă să facem cel mai mare rău Justiţiei", a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai adăguta că România are nevoie de Justiţie," aşa cum fiecare român are nevoie de aer".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor