Tomac: Este posibilă o fuziune a PMP cu FC

Eugen Tomac, preşedintele PMP, şi Mihai Răzvan Ungureanu, Preşedintele FC
Eugen Tomac, preşedintele PMP, şi Mihai Răzvan Ungureanu, Preşedintele FC (Epoch Times România)
Flori Mladin
30.01.2014

Eugen Tomac, preşedintele PMP, a afirmat miercuri că va continua discuţiile cu preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, precizând că este posibilă o fuziune între cele două partide, iar fostul premier ar putea fi un candidat bun pentru prezidenţiale.

"Vom discuta cu domnul Mihai Răzvan Ungureanu şi în măsura în care rămân în vigoare discuţiile pe care le-am avut înainte de a ne înregistra, noi suntem deschişi acestui demers în continuare de a merge pe această linie a fuziunii între cele două partide. Credem că este important ca dreapta să dea o nouă dinamică pe această zonă pentru că este important să fim împreună toţi cei care împărtăşim aceleaşi valori şi nu văd nicio deosebire în programele pe care le promovează cele două partide", a declarat Eugen Tomac într-o conferinţă de presă.

Tomac a susţinut că sunt binevenite în PMP toate vocile credibile de dreapta şi va menţine linia poltică promovată de preşedintele Traian Băsescu.

Eugen Tomac nu a precizat însă dacă fuziunea dintre Forţa Civică şi PMP ar urma sa aibă loc înainte de europarlamentare.

La întrebarea dacă Mihai Răzvan Ungureanu va fi susţinut de PMP la prezidenţiale sau dacă formaţiunea va susţine un candidat propriu, Tomac a precizat: "Rămâne să vedem cum vor decurge discuţiile cu Forţa Civică. Am aşteptat această etapă, am fost contestaţi în repetate rânduri de parlamentării USL. A întârziat foarte mult procesul de înregistrare oficială a partidului. Suntem în aceleaşi relaţii foarte bune şi sunt convins în continuare că dacă vom reuşi să strângem rândurile între cele două partide domnul Mihai Răzvan Ungureanu poate fi un candidat foarte bun pentru alegerile prezidenţiale, dar e prea devreme să discutăm acum".

Preşedintele PMP a afirmat că vineri la Sighişoara va avea loc Colegiul Naţional al PMP - prima reuniune oficială a partidului după înregistrare.

Fiind întrebat despre faptul că preşedintele PDL Vasile Blaga a spus că doreşte o colaborare cu PMP cu condiţia ca reprezentanţii acestui partid să nu îi agreseze pe democrat-liberali, Eugen Tomac a răspuns:

"Partidul Mişcarea Populară îşi urmăreşte cu foarte mare atenţie obiectivele, îi respectăm pe toţi actorii politici care împărtăşesc aceleaşi valori pe care noi le promovăm, dar competiţia este competiţie şi vom vedea la europarlamentare exact ce decid românii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor