Elena Băsescu, europarlamentar PMP?

Europarlamentarul Elena Băsescu. (DOMINIQUE FAGET / AFP / Getty Images)
Loredana Diacu
30.01.2014

Elena Băsescu va participa la alegerile europarlamentare din acest an pe lista Partidului Mişcarea Populară, au precizat pentru Gândul surse din formaţiunea politică.

PMP, partid condus de Eugen Tomac, va participa la europarlamentare cu nume sonore precum Daniel Funeriu, fost ministru PDL al Educaţiei şi ulterior consilier al lui Băsescu, Teodor Baconski, fost ministru de Externe în guvernul PDL şi Adrian Papahagi, conform surselor citate de gândul.

PMP este una din cele mai noi formaţiuni politice pe eşicherul politic românesc. Înfiinţarea partidului a fost anunţată în această vară, Traian Băsescu caracterizând viitorul partid ca un un vehicul politic nou şi necesar "după ce revizuirea Constituţiei şi reorganizarea s-au împotmolit". Formaţiunea, "emanată" din Fundaţia Mişcarea Populară şi-a propus să oferere o alternativă viabilă pentru PDL, afectat de scandaluri şi de uzura bătăliei politice (pierdute) cu USL.

Scopul declarat al înfiinţării partidului a fost participarea la alegerile europarlamentare din 2014: "Obiectivele noastre sunt clare, să înfiinţăm un partid cu care să participăm la alegerile europarlamentare", declara în iulie Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, în cadrul conferinţe de presă organizate pentru a anunţa înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară.

Formaţiunea politică se va întări, se pare cu nume sonore noi.

Pe 28 ianuarie, Administraţia Prezidenţiale a anunţat printr-un comunicat că preşedintele Traian Băsescu a semnat eliberarea din funcţie, începând cu data de 1 februarie, a consilierilor prezidenţiali Gabriel Berca, Adrian Rădulescu, Sebastian Lăzăroiu, Virgil Păunescu, Daniel-Petru Funeriu.

Preşedintele a mai semnat deciziile pentru eliberarea din funcţie a consilierilor de stat Maria Bitang, Raluca Boboc şi Daniel-Andrei Moldoveanu, tot începând cu data de 1 februarie.

Este de aşteptat ca mare parte dintre aceştia să se înscrie în PMP.

De altfel, Funeriu a anunţat deja pe pagina sa de Facebook că se înscrie în Partidul Mişcarea Populară pentru a-l face mai puternic şi că va cere încrederea colegilor pentru a reprezenta PMP în Parlamentul European.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor