"Toată stima, domnule Vlad Voiculescu!" Ministrul Sănătăţii câştigă respectul internauţilor

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a câştigat admiraţia cetăţenilor după ce i-a răspuns personal unui cetăţean ce se interesa de un medicament pentru leucemie, indicându-i locul de unde să-l cumpere.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Facebook)

"Cineva a întrebat pe Facebook cum poate găsi nişte medicamente de negăsit pentru un bolnav de leucemie în vârstă de doar 30 de ani. A răspuns însuşi ministrul Sănătăţii, cel care se luptă cu mafia şi "greucenii" sistemului. Nu mai am cuvinte. Toată stima, domnule Vlad Voiculescu! Şi baftă!", scrie pe Facebook o tânără, postând răspunsul ministrului către persoana ce încerca să găsească un medicament.

Postarea ministrului Sănătăţii
Postarea ministrului Sănătăţii (Facebook)

Postarea Corinei Bănculescu a stârnit comentarii precum "Jos pălăria", "Respect pentru ministrul Sănătăţii, nu credeam că mai există asemenea ministru!" şi peste 500 de share-uri.

Reamintim că Vlad Voiculescu, numit ministru al Sănătăţii după demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu din Guvernul Cioloş, în urma scandalului dezinfectantelor diluate, este cunoscut opiniei publice ca fondator al Reţelei Citostaticelor. În urmă cu 9 ani, pe când era angajat al unei bănci din Viena, Vlad Voiculescu a fost rugat să caute în Austria un medicament pentru un copil bolnav de cancer, care aici nu se găsea.

Ulterior, din ce în ce mai mulţi oameni i-au cerut ajutorul şi Voiculescu a ajuns un fel de cărăuş al medicamentelor pe care medicii din România le recomandau, dar pacienţii nu aveau de unde să le cumpere. În timp, Vlad Voiculescu şi Vlad Mixich — MedAlert, au reuşit, prin "Reţeaua citostaticelor", să stimuleze schimbarea legislaţiei în domeniul monitorizării citostaticelor esenţiale şi să determine autorităţile să asigure fonduri pentru citostaticele necesare bolnavilor de cancer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne