Tinerii Moldovei îşi instalează corturile în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău

Manifestanţii din Piaţa Marii Adunări Naţionale au „ridicat” un „Oraş al Demnităţii” în faţa Guvernului
Manifestanţii din Piaţa Marii Adunări Naţionale au „ridicat” un „Oraş al Demnităţii” în faţa Guvernului (independent.md)

Nu demult, 100.000 de moldoveni ieşeau în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău pentru "a-şi lua ţara înapoi" din mâinile politicienilor corupţi. Ulterior, manifestanţii au "ridicat" un "Oraş al Demnităţii şi Adevărului" în faţa Guvernului, unde au fost amplasate corturi pentru persoanele care vor rămâne să protesteze non-stop. Acestora li se alătură acum şi Mişcarea Civică Tinerii Moldovei care va milita pentru Unirea României cu R. Moldova.

Mişcarea Civică Tinerii Moldovei susţine că nu există decât un singur răspuns la ieşirea din criza acută a Republicii Moldova – Unirea cu România, scrie infoprut.ro.

Tinerii Moldovei cer, ca prim pas pentru realizarea Unirii, implementarea tuturor măsurilor pentru accelerarea interconectării energetice cu România, aducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de la Bucureşti pentru lupta contra corupţiei din Republica Moldova, trecerea operaţiunilor bancare de stat în responsabilitatea Băncii Naţionale a României, precum şi ridicarea interdicţiei abuzive aplicate lui George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, se arată într-un comunicat de presă al Mişcării.

"Susţinem cerinţele protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Burse de studiu, cămine renovate, salarii şi pensii mai mari, nivel de trai mai bun, Uniunea Europeană, pot fi atinse doar prin Unirea cu România, unde aceste lucruri există deja. Chemăm oamenii cu conştiinţă naţională să vină în spaţiul în care părinţii şi buneii noştri au dus bătălia pentru limba română şi independenţa faţă de URSS. Nimeni nu ne poate lua dreptul la istorie, viitor şi trecut", a declarat Vitalie Prisăcaru, reprezentantul Mişcării Tinerii Moldovei.

În ultima săptămână, tinerii au reprezentat o minoritate la protestele anti-guvernamentale organizate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, se mai arată în documentul citat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe