Tinerii europeni sunt tot mai îngrijoraţi cu privire la viitor şi la situaţia materială

Tineri în parc.
Tineri în parc. (Epoch Times România)
Epoch Times România
04.06.2013

Criza prin care trece Europa le afectează starea de spirit a tinerilor germani, în special pentru că ei nu-şi mai pot face planuri de viitor, arată un amplu studiu realizat în rândul a 12.000 de tineri din 27 de state din toată lumea şi citat de cotidianul german Die Welt.

Studiul este considerat cel mai amplu pe acest subiect, întrucât arată limpede care sunt speranţele şi grijile tinerilor europeni. Dacă anterior aceştia se arătau preocupaţi de situaţia mediului înconjurător, a pieţei forţei de muncă sau a rudelor apropiate, acum tinerii europeni arată că le pasă cel mai mult de ei înşişi, şi cea mai mare grijă o constituie planurile de viitor. 48% dintre cei intervievaţi în cadrul studiului au arătat că îi preocupă cel mai mult viitorul şi 'ce fac eu cu viaţa mea'.

Pe locul doi în rândul preocupărilor lor se află situaţia financiară, consideră 44% dintre tinerii care au participat la studiu.

Până la urmă nu este câtuşi de puţin o surpriză: tinerii din Marea Britanie, Spania, Italia sau Franţa spun acelaşi lucru, şi anume că nimic nu îi îngrijorează atât de mult precum propriile finanţe şi situaţia materială. În mod evident, arată Die Welt, criza economică din ultimii ani le-a tulburat multe certitudini tinerilor, în toată lumea. Ei văd limpede că cea mai mare problemă socială globală este legată de situaţia economică - şi numai în Africa se află pe primul loc teama de terorism, iar în America Latină un mai mare motiv de îngrijorare îl constituie inegalităţile sociale sau calitatea educaţiei.

Iar pentru tineri mai important este să fie fericiţi - mai degrabă decât bogaţi. Întrebaţi cu privire la ce ar alege drept cel mai important în viaţă, între bani, familie sau prieteni, o mare parte dintre aceştia aleg familia. Banii şi cariera nu au atât de multă relevanţă, iar prietenii contează mai mult, după cum mai arată datele studiului.

Tinerii germani îşi fac şi ei tot mai multe griji în privinţa stării materiale şi financiare, în ciuda faptului că economia germană merge cum nu a mers mai bine în decenii întregi. Pe de altă parte, 82% dintre tinerii germani intervievaţi susţin că sunt optimişti cu privire la viitor, şi aproximativ 61% consideră că sunt destul de mulţumiţi cu vieţile lor.

În plan global, aproximativ o cincime dintre tineri susţin că nu sunt mulţumiţi cu viaţa lor, iar în Europa Occidentală, aproape aceeaşi proporţie din rândul tinerilor declară acelaşi lucru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor