The Epoch Times atacat de hackeri din pricina reportajelor care sperie Partidul Comunist Chinez

Site-ul web al versiunii în limba chineză a cotidianului The Epoch Times a fost atacat în mod repetat în decursul ultimei săptămâni, de către hackeri din China, conform personalului tehnic al companiei. Motivul atacurilor pare să se datoreze reportajelor minuţioase ale ziarului despre nelegiuirile ascunse comise de către Bo Xilai şi soţia sa Gu Kailai, căreia i s-a dat o condamnare la moarte cu suspendare, pentru o singură crimă.

Reportajele ziarului din ultimele câteva săptămâni pun sub semnul întrebării impecabila descriere aparţinând regimului chinez, prezentată în cadrul recentului proces – despre faptul că Gu l-a ucis pe omul de afaceri britanic Neil Heywood - şi, bazându-se pe informaţiile provenite de la unele surse, afirmă că Gu şi Bo Xilai au fost implicaţi în recoltarea de organe de la prizonierii de conştiinţă aparţinând practicii Falun Gong şi, de asemenea, în vânzarea cadavrelor practicanţilor Falun Gong executaţi unor fabrici de plastinare, mai ales în oraşul Dalian din nord-estul Chinei, unde Bo fusese primar între anii 1993 şi 2001.

„Noi am îndreptat atenţia oamenilor de la detaliile de suprafaţă ale procesului, prin explicaţiile noastre, spre trecutul obscur al lui Bo Xilai şi Gu Kailai”, relatează Zhang Tianliang, redactor pentru The Epoch Times şi comentator pe probleme politice din China.

„Partidul Comunist nu are niciun fel de legitimitate, astfel încât atunci când scriem reportaje despre problemele interne ale acestei organizaţii de tip mafiot, aceasta reprezintă o problemă gravă pentru ei”, a spus Zhang.

„The Epoch Times descrie adevărul acţiunilor din culisele PCC-ului, acest lucru fiind într-adevăr înspăimântător pentru cei din Partid.”

Dl. Xiong, membru din echipa tehnică a cotidianului The Epoch Times, a precizat că atacurile au avut loc zilnic, începând cu data de 20 august, când s-a procedat la condamnarea lui Gu Kailai pentru crimă. Dl. Xiong a menţionat că o parte dintre adresele de IP (Protocol de Internet) ale atacatorilor sunt din China. Atacurile au crescut ca frecvenţă şi anvergură de atunci, a mai afirmat acesta într-un interviu telefonic. The Epoch Times are o politică continuă de protejare a identităţii membrilor personalului tehnic care au constituit în trecut ţinte pentru regimul chinez, chiar şi pe durata şederii acestora în Statele Unite.

Fostul director executiv al Departamentului Tehnic Peter Yuan Li a fost atacat de persoane neidentificate în incinta reşedinţei sale din Atlanta, în 2006. Trei bărbaţi chinezi înarmaţi au pătruns în casa lui, l-au înfăşurat într-o cuvertură, lovindu-l în mod repetat în zona tâmplelor cu un obiect metalic neascuţit, înainte de a-i fura laptop-urile şi de a lăsa în urma toate celelalte obiecte de valoare.

Un reportaj deranjant

De când fostul om de încredere al lui Bo Xilai, Wang Lijun, a fugit pe 6 februarie la Consulatul Statelor Unite din Chengdu - provincia Sichuan din sud-vestul Chinei -, regimul a avut de a face cu o cascadă de evenimente destul de delicate: înlăturarea lui Wang Lijun, demiterea lui Bo Xilai din posturile sale în cadrul Partidului şi anchetarea acestuia, retragerea prerogativelor tiranului Securităţii Interne Zhou Yongkang, remanierea la nivelul conducerii forţelor de securitate, şi, de asemenea, procesul lui Gu Kailai.

The Epoch Times a descris aceste evenimente, precum şi ceea ce se ascunde în spatele acestora: modul în care tentativa de trădare a lui Wang Lijun a dezvăluit o luptă pentru control în interiorul Partidului şi, de asemenea, crimele care au determinat necesitatea acestei lupte. The Epoch Times şi site-ul web de dizidenţă Boxun au descris cum Wang a comunicat personalului din cadrul Consulatului Statelor Unite planul lui Bo Xilai şi Zhou Yongkang de a pune în scenă o lovitură de stat, aceasta după ce Xi Jinping ar deveni lider al PCC.

Bill Gertz din partea site-ului Washington Free Beacon a scris că secretele pe care Wang le-a oferit Statelor Unite susţin afirmaţiile unor oficiali americani conform cărora naţionaliştii conservatori din China urmăresc obţinerea puterii. The Epoch Times a mai descris, de asemenea, cum complotul Bo Xilai - Zhou Yongkang a fost o tentativă disperată de evitare a responsabilităţii faţă de crimele comise de Bo şi Gu în procesul de persecutare a grupului spiritual Falun Gong. Recoltarea forţată de organe pe viu a constituit cea mai gravă dintre aceste crime. Însuşi Wang a fost responsabil de recoltarea de organe de la mii de persoane şi se consideră că acesta i-a implicat pe Bo şi Gu în această atrocitate, conform informaţiilor oferite Consulatului Statelor Unite.

O sursă a declarat pentru The Epoch Times că Bo Xilai şi Gu Kailai au fost responsabili de recoltarea forţată de organe pe viu, precum şi de aprovizionarea cu trupuri omeneşti pentru fabricile de plastinare – procesul de injectare cu polimeri a cadavrelor în scopul conservării acestora, pentru a putea fi incluse în expoziţii.

Aceeaşi sursă a mai menţionat pentru The Epoch Times că Gu Kailai l-a ucis pe Heywood întrucât acesta începuse să vorbească despre implicarea sa alături de Gu în recoltarea forţată de organe pe viu, precum şi în vânzarea de cadavrelor.

Reacţia blogurilor din China a fost imediată, ştirile fiind în scurt timp citate, repostate şi comentate pe bloguri. Deseori, informaţiile cele mai delicate, precum identitatea surselor de cadavre, a fost ţinută sub tăcere în scopul evitării intervenţiei armatei de cenzori de Internet care aparţine regimului chinez.

„PCC-ul se teme că oamenii vor afla despre aceste lucruri, însă chiar acestea sunt informaţiile pe care poporul chinez doreşte cel mai mult să le afle”, a menţionat Zhang despre reportajele cotidianului.

Neintimidaţi

Dl. Xiong a spus că atacurile au condus la întreruperi ocazionale ale publicării cotidianului pe Internet, însă că echipa tehnică a fost capabilă să le respingă, în majoritatea lor.

Directorul Departamentului Tehnic John Tang a afirmat că indiferent de numărul tentativelor de atac informaţional din partea regimului chinez, scrierea reportajelor nu va fi întreruptă. Tang a mai spus că atacurile au demonstrat profundul disconfort al Partidului în ceea ce priveşte reportajele cotidianului şi, totodată, au mai demonstrat impactul şi acurateţea informaţiilor. Tang a mai afirmat şi că datele tehnice colectate în timpul tentativelor de atac informaţional vor fi trimise FBI-ului.

„The Epoch Times descrie în reportajele sale adevărul despre acţiunile din umbră ale PCC-ului, acest lucru fiind într-adevăr înfricoşător pentru cei din Partid”, a spus Zhang Tianliang.

Dacă reportajele privind implicarea oficialilor de nivel înalt din cadrul Partidului în recoltarea de organe de la zeci de mii de prizonieri de conştiinţă în viaţă ar fi cunoscute pe scară largă în interiorul şi în afară Chinei, a spus Zhang, „din cauza loviturii aduse problemei legitimităţii regimului, Partidul ar fi terminat.”

Nota redactorului: Când poliţistul numărul unu din Chongqing, Wang Lijun, a fugit pentru a-şi salva viaţa la Consulatul Statelor Unite din Chengdu, acesta a stârnit o furtună la nivel politic care nu s-a mai liniştit de atunci. Luptele din culise orbitează în jurul poziţiei adoptate de oficialităţi faţă de persecuţia desfăşurată împotriva Falun Gong. Fracţiunea cu mâinile pătate de sânge – oficialii pe care fostul lider al PCC Jiang Zemin i-a promovat pentru a desfăşura persecuţia – caută evitarea responsabilităţii pentru crimele lor, precum şi continuarea campaniei. Ceilalţi oficiali refuză să mai participe la persecuţie. Evenimentele îi pun pe oficialii şi cetăţenii din China, precum şi pe oamenii din întreaga lume în faţa unei alegeri clare: fie să sprijine, fie să se opună persecuţiei Falun Gong. Istoria va consemna alegerea făcută de către fiecare persoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe