Teodor Atanasiu îi dă replica lui Ponta: "Nu am semnat niciun contract cu domnul Şova"

Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu (Epoch Times România)

Acuzat de premierul Ponta că i-a semnat contracte lui Dan Şova, după care l-a votat ca ministru în Guvernul USL, prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Teodor Atanasiu a negat aceste acuze, duminică, la Alba Iulia, şi i-a reamintit lui Ponta că a promis că va demisiona, dacă pus sub urmărire penală.

"Nu am semnat niciun contract cu domnul Şova, dintr-un motiv foarte simplu: că nu eram în postura de a semna aceste contracte. Nu am fost niciodată director nici la Turceni, nici la Rovinari, nici la celelalte societăţi comerciale cu care domnul Şova a avut contracte. Dar domnul Ponta nu este astăzi învinuit pentru faptul că şi-ar fi exercitat atribuţiile de avocat şi ar fi reprezentat în instanţe sau ar fi acordat asistenţa juridică unor societăţi comerciale. Domnul Ponta este acuzat că a încasat banii şi n-a făcut aceste lucruri. Că a emis facturi ca şi cum ar fi prestat aceste servicii, pe care nu le-a prestat niciodată. Şi pentru asta nu trebuie să găsească explicaţii în altă parte, ci în propriul stil de viaţă al domnului Ponta, stilul mincinos, în care tot ce a făcut şi tot ce spune este o minciună continuă, a declarat, într-o conferinţă de presă, Teodor Atanasiu, citat de Agerpres şi preluat de Hotnews.

Prim-vicepreşedintele PNL a reamintit că Victor Ponta a promis că va pleca din funcţie dacă va ajunge în situaţia să fie cercetat penal şi l-a acuzat pe acesta că, rămânerea sa în fruntea Guvernului, este o lovitură de stat împotriva românilor:

"Domnul Ponta pregăteşte o lovitură de stat împotriva românilor prin rămânerea sa în fruntea Guvernului, deşi este suspect de mai multe infracţiuni grave, printre care şi cea de spălare de bani", a susţinut Teodor Atanasiu, exprimându-şi speranţa că presiunea publică, internă şi internaţională, să ducă la o demisie cât mai urgentă a premierului.

Premierul Ponta a susţinut duminică, după şedinţa liderilor coaliţiei de guvernare, că Teodor Atanasiu se află, eventual, într-un conflict de interese, nu el:

"Mi-e jenă să vorbesc despre colegii din Opoziţie, din PNL. Cel care, eventual, se află în conflict de interese este domnul Atanasiu, cel care i-a semnat contractele domnului Şova şi după aceea l-a votat ca ministru în Guvernul USL sau, mă rog care i-a semnat contractele doamnei Alina Gorghiu", a declarat Victor Ponta.

Reamintim că procurorii DNA au dispus, vineri, efectuarea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", în prezent prim-ministru al României, sub acuzaţia de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Premierul mai este acuzat şi de conflict de interese, pe motiv că l-a numit pe Şova ministru, în condiţiile în care beneficiase în trecut de foloase din partea acestuia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne