Taxa de solidaritate, încă în cărţi
alte articole
Deja faimoasă, taxa de solidaritate promovată de Guvernul Tudose vizează persoanele fizice care "câştigă foarte mult", însă nu este sigur încă dacă va fi sau nu implementată până la urmă.
"La taxa de solidaritate încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. Taxa de solidaritate nu este o taxă pe persoane juridice, cum am mai auzit, este o taxă care va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani", a declarat Mihai Tudose, la finalul întâlnirii cu liderii coaliţiei de guvernare, citat de Agerpres.
Premierul a ţinut să sublinieze că nu s-a stabilit încă un prag de la care ar putea fi aplicată respectiva măsură.
"Nu s-a stabilit încă, sunt simulări care este pragul, care este procentul, de la cât în sus se va aplica. Dacă se va stabili că va fi aplicată de la un anumit prag, de la un anumit procent iar impactul va fi foarte mic, probabil că nu o vom aplica", a afirmat Mihai Tudose.
Întrebat în legătură cu pragul şi cu încasările care ar putea să le aducă la buget, primul ministrul a replicat că nu poate da detalii pentru că nu s-au terminat încă simulările.
"Orice măsură trebuie analizată, pe lângă oportunitate, din punct de vedere al impactului financiar. Dacă impactul financiar pozitiv este unul semnificativ, sigur că măsura urmează să fie implementată, dacă nu produce alte lucruri negative. Dacă impactul financiar este unul negativ, n-are rost", a declarat, la rândul său, preşedintele PSD Liviu Dragnea.