Tăriceanu: Suspendarea angajărilor la stat ar trebui prelungită şi în 2018

Liderul ALDE pledează pentru prelungirea cu încă un an a suspendării angajărilor la stat. Motivul? Necesitatea menţinerii (sau chiar scăderii) nivelului de cheltuieli ale statului.
Ana Ion
27.10.2017

alte articole

Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Ana Ion
27.10.2017

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a opinat vineri, că ar fi oportun ca măsura privind suspendarea angajărilor la stat să fie menţinută şi în 2018, pentru a menţine cheltuielile generale de funcţionare la nivelul actual.

"Această măsură este decisă, ea este în momentul de faţă în vigoare şi mi se pare oportun să o prelungim inclusiv pentru anul viitor. De ce? În opinia noastră, a celor de la ALDE, dar nu numai, şi colegii de la PSD împărtăşesc acest punct de vedere, cheltuielile generale de funcţionare ale statului trebuie să fie menţinute la nivelul actual, cel mult, chiar vom încerca să facem anumite economii, ele nu vor trebui să crească, în niciun caz. Sumele pe care le avem la buget trebuie să acopere o serie de alte nevoi esenţiale", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres, întrebat de presă despre măsura suspendării angajărilor la stat pentru a se reuşi păstrarea ţintei de deficit.

Liderul ALDE a mai adăugat că este nevoie de alocare de "sume cât mai mari pentru investiţii", acesta urmând să fie punctul de vedere pe care formaţiunea sa îl va susţine în alcătuirea bugetului pentru anul viitor. De asemenea, Tăriceanu a mai susţinut că vrea ca cercetării să îi fie alocate sume mai mari.

"În programul de guvernare avem o prevedere care se referă la creşterea anuală cu 30% a fondurilor alocate pentru cercetare şi eu vreau ca România să aibă şi această componentă cât mai bine susţinută a cercetării pentru că reprezintă viitorul pentru generaţiile tinere. Nu trebuie să facem greşeala să încercăm să parcurgem toate etapele dezvoltării industriale, trebuie să sărim anumite etape şi sunt numeroase domenii", a declarat Tăriceanu.

Reamintim că, la finele celui de al doilea trimestru din an, România înregistra cel mai mare deficit bugetar din UE deşi a fost ţara cu cea mai mare creştere economică din Uniune. Această creştere a fost bazată însă pe consum, în primul semestru contribuţia investiţiilor la creşterea economică fiind zero, atrăgea recent atenţia liberalul Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor