Tăriceanu se pregăteşte de guvernare alături de PSD

Soluţia pe care va merge ALDE după alegerile parlamentare este formarea unei majorităţi cu PSD, a anunţat şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

ALDE nu are nici cel mai mic plan de colaborare cu PNL după alegerile parlamentare, soluţia pe care se va merge fiind, cel mai probabil, formarea unei majorităţi cu PSD, a declarat duminică seară, la România TV, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Colegii mei din ALDE şi cu mine nu avem niciun plan de cea mai mică colaborare politică cu PNL (după parlamentare - n.r.). Am făcut un exerciţiu politic foarte bun în coaliţie şi în alianţă cu PSD, în perioada guvernării Ponta. De când este Liviu Dragnea preşedintele partidului avem o relaţie care este bazată pe încredere şi respect între parteneri.

Am discutat posibilitatea aceasta de a forma o majoritate după alegeri şi cred că asta este soluţia pe care vom merge. Nu văd vreun motiv care să perturbe acest drum, cred că este esenţială încrederea între parteneri, aici vorbesc nu numai de noi ca persoane, în calitate de lideri, dar şi între partide.

Avem o colaborare bună la nivelul administraţiei locale, poate mai bună decât m-aş fi aşteptat. Ceea ce urmează este ca şi noi şi PSD să ne definim priorităţile pentru alegerile viitoare şi să venim în faţa cetăţenilor cu aceste priorităţi", a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE a explicat că nu a existat până acum o discuţie cu PSD despre o eventuală participarea pe liste comune la alegerile parlamentare.

"Discuţia despre a merge împreună sau separat pe liste nu a avut loc. Interesul meu este să găsesc cele mai bune formule pentru reprezentarea electoratului liberal din această ţară şi acest lucru presupune să mergem, şi nu e niciun element nou care să spună că se pune în discuţie acest subiect, aşa cum am planificat şi ne pregătim pentru o campanie să mergem pe liste separate", a adăugat Tăriceanu.