Noul ministru de Interne, "un nimeni" în ochii lui Tăriceanu. Raluca Prună îi bate obrazul liderului ALDE

Faptul că noul ministru de Interne, Dragoş Tudorache, a fost făcut "un nimeni" de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este absolut josnic, a subliniat ministrul Justiţiei Raluca Prună.
Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Aprecierile preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la adresa noului ministru de Interne, Dragoş Tudorache, potrivit cărora tehnocratul ar fi un "nimeni" care face parte din categoria talibanilor din Guvernul condus de Dacian Cioloş, nu au fost deloc pe placul ministrului Justiţiei Raluca Prună, care şi-a exprimat nemulţumirea în cadrul unei emisiuni difuzate duminică de postul Digi 24.

"Faptul de a fi fost făcut 'un nimeni' de către cineva care a avut înalte funcţii în statul român, cred că este absolut josnic. Dincolo de cariera pe care Dragoş Tudorache o are - şi Dragoş Tudorache nu are nevoie de apărările mele -, cred că este o replică josnică. Şi cred că este o replică care arată respectul unui om politic - care cred că e în politică din 1990 - faţă de un cetăţean român.

Dacă Dragoş Tudorache e tratat aşa - când Dragoş Tudorache are un nume -, deci ca persoană e tratat aşa, eu îndrăznesc să cred că orice român care are un nume şi care n-a făcut o carieră politică şi nu s-a învârtit în cercurile aerate ale politicii româneşti este pentru domnul Tăriceanu un nimeni. Ceea ce e grav", a precizat Raluca Prună, citată de Agerpres.

Ministrul Justiţiei a atras atenţia că membrii Guvernului Cioloş sunt vizaţi de o mulţime de atacuri la persoană, în ciuda faptului că actual Cabinet a primit votul Parlamentului.

"Atacurile, în această perioadă care precede alegerile, poate că sunt puţin mai de explicat. Însă, atacurile acestea au existat încă de la început, au fost uneori mai subtile, după care, prin primăvară deja, au început să fie foarte directe şi lipsite de orice nuanţă. Din acest punct de vedere, pentru mine, este de neînţeles de ce un guvern de tehnocraţi invitat într-o ţară, într-un moment grav, ca să pregătească alegerile şi să facă ceea ce poate să facă, potrivit competenţelor sale, pentru această ţară, de ce, în aceste condiţii, un Guvern care a primit votul Parlamentului este atât de atacat, cu atacuri la persoană care mi se par că sunt absolut josnice uneori", a subliniat Raluca Prună.

În context, şefa de la Justiţie a reiterat că îl va da în judecată pe fostul premier Victor Ponta, dar nu o va face pentru faptul că a emis "judecăţi de valoare" în baza cărora a numit-o "stalinistă, KGB-istă sau membră ISIS", ci pentru calomnie.

"Îl dau în judecată pentru că a afirmat pe Facebook despre un primar, al cărui nume a fost dat acolo, că ar fi venit la mine în birou şi ar fi făcut trafic de influenţă pentru ca eu să adopt o ordonanţă, lucru care e neadevărat. (...) Îl invit în instanţă şi să arate probele... Am făcut paşi concreţi. Încă nu am depus cererea, dar discut cu avocaţii. Nu am avut timp să depun cererea", a punctat Raluca Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne